Yurtdışında Eğitim Görmek İsteyenleri Finansal Olarak Hazırlayacak 10 Tavsiye

Şüphesiz yurtdışında eğitim görmek yaşam boyu sürecek bir deneyimdir, ancak aynı zamanda özellikle finansman ile ilgili konularda dikkatli bir planlamaya ihtiyaç vardır. Yurtdışında okumak sizin için maddi bir sorun olsa bile mümkündür, yalnız hibeler ve burslara başvurmanız ve kaydetmeniz için kendinize yeterli zaman ayırmanız gerekir.

Bunun için kolay bir kısa yol yok. Öğrenciler çaba göstererek programlarını finanse etme eğiliminde olmalıdır. Bu yüzden aşağıdaki ipuçlarının size rehberlik etmesini umuyoruz.

KAMPÜS İÇİNDE VEYA KAMPÜS DIŞINDA BİR İŞ BULUN.

Para biriktirmenin en iyi yolunun harcadığınızdan daha fazlasını kazanmak olduğu kuşkusuz, bu nedenle özgeçmişinizi gönderin ve yurtdışına gitme konusunda ciddiyseniz gelir elde etmeye başlayın. Zaten çalışıyorsanız, saatlerinizi biraz arttırmanın mümkün olup olmadığını öğrenin. Motivasyon için de yurtdışında harcayacağınız her 10 doları bir düşünün.

CAPA mezunu Kaylen Nese : “Ayrılmadan önceki son güne kadar çalışarak, Dublin’e gelmeden makul miktarda para biriktirdim.”

CAPA Sidney mezunu Sierra Glasscock 16 yaşından beri yurtdışında okumak için para biriktiriyordu: “Harcamalarıma ve uçak biletime yardımcı olan yarı zamanlı bir işim vardı. Ailem programın okul masraflarına ve konaklama yerime para ödediği için çok mutlu oldum. Ailem kolejden iyi notlar aldığım sürece yurtdışında eğitim almam için bana yardımcı olacağını söyledi.”

Londra’daki sömestrini finanse etmek için Kathryn Tenney birden fazla yarı zamanlı iş yaptı: “Nihayetinde yurtdışında kaldığım sürede masraflarımı ödemek için borç aldım, ancak aynı zamanda iyi miktarda cep harçlığı elde etmek için de kampüste ve bebek bakıcısı olarak çalıştım.”

Ayrıca CAPA Londra mezunları olan David Kozhuk ve Jacquelyn Jones yurtdışında okumak için para toplamaya çalıştıklarını belirtti. David, bir yazını New York’ta bir yatırım bankasında çalışarak geçirdi, Jacquelyn de yerel bir süpermarkette çalıştı.

CAPA Londra mezunu Cassie Naes: “Yurtdışında bir sömestrin bulundunuz yerdeki sömestr ile aynı olduğunu sayısız kez duydum, ama bana iki katı kazanç sağladı” dedi. “Yurtdışındaki eğitimimi finanse etmeme yardımcı olan ilk şey Kohl’da yarı zamanlı bir işte çalışmaktı. Asgari ücret alıyor olmama rağmen bir yıl boyunca biriktirdim ve Londra’ya gittiğimde 4.000 dolar tasarruf ettim.”

BELİRLİ BİR BÜTÇE İLE YAŞAMAYA BAŞLAYIN.

Hala evdeyken masraflarınızı azaltmayı deneyin. Kendinize hedefler belirleyin ve her şeyin yolunda gitmesini sağlamak için Mint veya Level Money gibi uygulamaları indirin. Her iki uygulama da iOS ve Android için ücretsiz olarak sunulmaktadır ve her ikisi de tasarruf etmek için hedefler koymanın yanı sıra en çok nereye harcadığınızı görmek için de kişisel hesaplar oluşturmanıza izin verir.

CAPA mezunu Sophia Love: “Kesinlikle çok para harcamayı bekliyorsanız evden ayrılmadan önce bütçenizi ayarlamalısınız. Ayrıca yurtdışındaki döviz kurlarına uyum sağlamak için önlem almanız dışarıda geçireceğiniz sürece hazırlanmanın en iyi yoludur. Londra’ya gitmeden bir yıl önce çok çalışıp kazandığım parayı harcarken pişman olmadım çünkü parayı kendim için unutulmaz deneyimler elde etmekte kullandım, bu da paramı gerçekten ihtiyaç duymadığım önemsiz şeylere harcamaktan daha iyi bir seçenekti.”

Şimdi harcama şeklinizi gözden geçirin ve gereksiz bir harcama yapmadan önce iki kez düşünün. Toplu taşımaya veya benzine daha az para harcayıp daha fazla yürüyebilir misiniz? Dışarıda geçirilen gece kadar eğlenceli daha ucuz bir gece düzenleyebilir misiniz? Düşüncelerinizi biraz değiştirin ve bunun avantajlarından yararlanın. Şimdi yeni ayakkabılar mı yoksa Londra’dan Amsterdam’a tren bileti mi?

CAPA Sidney mezunu Celeste Guhl CAPA World’de “Yurtdışında Eğitim İçin Hazırlanmanın 7 Yolu” adlı bir yazı yazdı. İlgilenenler için para ve bütçeleme hakkında okumaya değer bilgiler içeriyor.

TASARRUF ETMEYE BAŞLAYIN.

Artık bütçenizi kontrol altında tuttuğunuza göre tasarruf ederek fazla paranızı biriktirmeye başlayabilirsiniz.

Cassie Naes: “Nihai bir hedefiniz olduğunda tasarruf yapmanız çok daha kolay. En çok yardımcı olan şey kendime şunu sormaktı: ‘Bu elbiseyi istiyor musun yoksa bu parayı Londra’da mı kullanmak istiyorsun?’. Yurtdışındayken biriktirdiğim bütün paramı harcamaktan vazgeçtim, ancak Londra’da kendimi bağımsız hissettiğimi ve ailemden para almadığımı harcadığım paramın BENİM olduğunu söyleyebilirim. Yurtdışında okumak pahalı ama gitmek istiyorsanız masraftan kaçınmanın ve uygun maliyetli hale getirmenin yolları var. Ayrıca oturduğunuz dairenize bir alt müşteri bulmak da size çok yardımcı olur.”

Bir tasarruf hilesi denemek ister misiniz? Ayrılmadan önceki yıl için daima nakit ödeme yapın. Yalnızca kâğıt paraları kullanın ve tüm ekstra paralarınızı bir kumbaraya bırakın. Bir yıl içinde ne kadar toplayabileceğinize şaşıracaksınız. Ayrıca Levo League’in Tasarruf Etmenin 7 Zahmetsiz Yolu‘nu deneyin. Yazı sabahları bazı yararlı fikirlerle birlikte koşarken Starbucks kupalarını atmak gibi faydalı bilgiler içeriyor.

CAPA Sidney mezunlarından Dustin Brown: “Önceden planlayın ki gitmeden önce elinizden geldiğince tasarruf edin! Çok miktarda para biriktirdim ve dürüst olmak gerekirse yapmak istemediğim hiçbir şeyi yapmayacağımı söyleyebilirim. Gelecek senede üniversitede parasız kaldım ama kesinlikle buna değdi.”

CAPA Londra mezunu Emily McGeary tasarrufun önemli olduğunu düşünüyor: “Yurtdışındaki eğitimimin karşılığını ödeyebilmek için zor kazandığım paramdan 3,000 dolar kullandım. Elimdeki fazladan her kuruş doğrudan tasarruf hesabıma girdi. Dürüst olmak gerekirse keşke birkaç ay önceden tasarruf etmeye başlasaydım. Planlamaya ve şu an ‘gerçekten istediğiniz’ yeni bir kıyafet ya da DVD yerine paranızı bir kenara koymaya ne kadar erken başlarsanız, bir ömür boyu sürecek maceraya o kadar yakın olursunuz.

Destek mi arıyorsunuz? Birikimci toplulukların fikir alışverişinde bulunduğu birkaç blog var: Squawkfox, And Then We Saved, ve MintLife.”

DOĞRUDAN MALİYETİN DIŞINDA EK PROGRAM GİDERLERİNİ BELİRLEYİN.

Yurtdışında eğitim almayı seçtiğinizde CAPA danışmanları yurtdışında eğitim almanın bazı ek maliyetlerini belirlemenize yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Bunlar arasında havalimanından konaklama yerinize kadar ulaşım ve ayrıldığınızda tekrar geri dönme masrafınız, ders kitapları, cep telefonu masrafları, yemekleriniz, kişisel eğlence ve yan gezilerin yanı sıra genel günlük yaşam giderleri de vardır.

Programınız hakkında karar alırken maliyetinizi azaltmanın yollarını da düşünebilirsiniz. Örneğin Londra’da ortalama yaşam maliyeti Buenos Aires’ten çok daha yüksektir. Numbeo’nun Yaşam Maliyeti Hesaplayıcısına göz atın. Farklı yerleri düşünüyorsanız şehirleri karşılaştırabilirsiniz. Size kot pantolondan bir somun ekmeğe ve sinema biletine kadar her şeyin ortalama maliyetini gösterecek.

Emily McGeary ayrıca aile yanında kalmayı düşünmenizi öneriyor: “Bir aile yanında kalmak büyük bir para tasarrufu oldu. Aile yanında konakladığınızda her gün kahvaltı ve akşam yemeği verilir. Evde kaldığım harika deneyim dışında bu bileşen tek başına beni 800 $ civarında masraftan kurtardı.”

KİTLE KAYNAK KULLANIMI SEÇENEKLERİNİ KEŞFEDİN.

Her kitlesel fonlama platformunun farklı kuralları ve düzenlemeleri vardır. Bazıları yalnızca tam hedefinize ulaşmışsanız ödenek sağlar. Kayıt olmadan önce doğru platformu araştırmak için zaman ayırın ve bir profil oluşturun. Yurtdışında eğitim gören öğrencilerin genellikle popüler Kickstarter sitesini kullanmaları gereksinimlerini karşılamıyor olsa da yurtdışındaki maceralarınız için fon talep edebileceğiniz birçok başka seçenek de vardır.

GoFundMe en büyük kitlesel fonlama platformlarından biridir ve “eğitim, okul ve öğrenme” kategorisine sahiptir. FundMyTravel yurtdışında eğitim gibi önemli seyahat deneyimlerini finanse etmek için gezginler tarafından özel olarak oluşturulan ilk kitlesel fonlama platformudur. Bakılması gereken üçüncü bir platform ise öğrencileri güçlendirmekle ilgili olan GoEnnounce‘dir.

Kampanyanızı oluştururken arkadaşlarınızdan, ailenizden ve yabancılardan para istediğinizi ve bunun neden iyi bir yatırım olduğunu bilmek isteyeceklerini unutmayın. Profilinize zaman ayırın. Bir video oluşturun. Yurtdışında eğitim almak için neden umut ettiğinizi ve gelecekte size fayda sağlayacak deneyimden ne kazanmayı beklediğinizi anlatın. Kişisel hedeflerinizi paylaşın, onlara stajınızı ve akademisyenlerinizi anlatın. Ayrıca başka yerlerde de fon bulmak için çaba harcadığınızı ve burs başvurusunda bulunduğunuzu bildirin. Yurtdışındayken blog yazacak mısınız? Yaptıkları yatırımları takip etmeleri için blog yazarak maceralarınızı görmelerini sağlayabilirsiniz.

Profilinizi mükemmelleştirdikten sonra tanıdıklarınızla bağlantınızı kişisel mesajlarla ve sosyal medyada paylaşmaya başlayın, çünkü size çıktığınız yolda kimin yardım edeceğini asla bilemezsiniz!

 

 

ULUSAL, KURUMSAL, YEREL VE ​​ÖZEL BURSLARI ARAŞTIRIN.

Yurtdışında eğitim almanın en cazip yollarından biri burslardır. Evet, biraz çaba istiyor ama aldığınız parayı geri ödemek zorunda değilsiniz, bu yüzden zaman ayırmanıza değer.

Başlamanız için CAPA web sitesinin burs sayfası uygun bir yer. Öneri için yurtdışındaki eğitim kurumunuzu ziyaret etmenizi de tavsiye ederiz. Üniversitenizin mali yardım ofisi de size yardımcı olacaktır. StudyAbroad.com harika bir burs kaynağına sahiptir. Bu yolları tükettikten sonra Google en iyi arkadaşınızdır. Sıkı çalışmaya başlarsanız size uygun bir burs bulacaksınız.

CAPA mezunu Jonathan Boyden çabalarının karşılığını aldığını düşünüyor: “‘Minnettar’ kelimesi Floransa’da okuma fırsatı bulduğuma dair hislerime yaklaşmıyor. Hayatımın sonuna kadar kalbimde taşıyacağım bir deneyim oldu ve bunu mümkün kılanların bir kısmı burslar, maddi yardımlar ve bağışçılardı. CAPA Erişim Bursu, Gilman Ödülü, Yurtdışı Çeşitlilik Bursu ve Chicago’daki Illinois Üniversitesi’nden Nina T. Shephard bursu aldığım burslar arasındaydı. Bu bursları almadan Floransa’ya gelebilmemin kesinlikle bir yolu yoktu. Fon bulmaya çalışmak zaman zaman zorlayıcı, sinir bozucu ve cesaret kırıcıydı. Ancak CAPA’nın içinde ve dışında bana yardımcı olan çok fazla insan vardı. İtalya’dan ayrıldığım için üzgünüm.”

Jonathan gibi CAPA Londra mezunu Frank Rocks’a da Gilman Bursu verildi. CAPA Dünyası’nda “Gilman Bursuyla Yurtdışında Nasıl Eğitim Alınır” başlıklı bir blog yazısı yazdı.

Hevesli bir yazarsanız, fotoğrafçıysanız veya video oluşturmayı seviyorsanız yurtdışında bulunduğunuz süre boyunca CAPA’nın resmi blogcularından biri olmak için başvurmanızı öneririz. Ülkenizdeyken hibe ve araştırmacı fonu karşılığında CAPA World blogu için haftalık içerik oluşturacaksınız.

FAFSA’NIZI (federal öğrenci yardımı için ücretsiz başvuru) ERKEN TAMAMLAYIN VE GÖNDERİN.

CAPA danışmanları FAFSA çevrimiçi başvurunuzu bir sonraki akademik yıl için 1 Ocak’tan önce olmasa da erkenden tamamlamanızı önerir. Son tarihleri FAFSA web sitesinde kontrol edebilirsiniz. Yurtdışında eğitim almak için yapılan mali yardım prosedürü ek zaman ve planlama gerektirmektedir.

CAPA mezunu Allison Knapp Londra’daki eğitimi için birçok farklı kaynaktan fon kullandı. Ancak ay sonunu getirmeye ihtiyaç duyduğunuzda borç almanızı tavsiye ediyor: “Paralarımın çoğu annem, büyükbabam ve benim sahip olduğum paradan geldi. Üniversiteden de küçük bir burs aldım. Geçen yaz para biriktirmek için çalışabildiğim kadar çalıştım. Küçük bir kredi almak zorunda kaldım. Eğer ihtiyacın olursa tavsiye ederim, çünkü buna gerçekten değer. Sally Mae çok hızlı ve kolaydı. Saçma sapan şeylere fazla harcamamaya çalışın ve seyahat için tasarruf etmeye çalışın. Biraz akıllı olun.”

GİTMEDEN ÖNCE OLUŞACAK MALİYETLERİ PLANLAYIN.

Ülkeden ayrılmadan önce eğer halihazırda yoksa pasaportunuzu, gerekirse vizenizi ve uçuşlarınızı düzenlemek gibi bazı maliyetleriniz olacaktır.

Bu masrafları nasıl karşılayacağınıza ve ne zaman ödeme alacağınıza dair bir plan yapın. Bunların bir kısmı hemen hemen sabittir, ancak CAPA Sidney mezunu Hunter Shull’un önerdiği gibi uçuşunuzu nasıl satın alacağınız konusunda akıllı olabilirsiniz. ” Ayrılmadan önce ve ayrıca Avustralya’dayken para benim için büyük bir endişe kaynağıydı. Bir uçuş ararken Temmuz ayından Kasım ayına kadar her gün baktım, böylece mümkün olan en iyi fiyatı bulabildim. Çoğu insan bir uçuş için yaklaşık 2,000 dolar ödedi. Bu yüzden bu yüzden uçuş normalden uzun sürdüğü halde iyi bir fiyat bulduğum için mutluydum.”

Bir uçuşta indirimli fiyattan bilet almak için birçok korsan var. Sabah çok erken ayrılmanız veya doğrudan hedeflerinize uçmak yerine durmanız gerekebilir, ancak bu küçük fedakarlıklar size para kazandırır. Seyahat gurusu ve blog yazarı Johnny Jet eğitime başlamanız için Ucuz Uçuşlar Bulmanın 12 Yolu’nu paylaşıyor. Seyahat ederken tasarruf etmenin daha fazla yolunu bulmak için Pinterest’teki Seyahat İpuçları panomuzu takip edin.

YURTDIŞI ZAMANINIZ İÇİN GÜNLÜK / HAFTALIK / AYLIK BÜTÇE OLUŞTURUN.

Yurt dışındayken çalışmayacağınızı unutmayın bu nedenle hesabınızdaki paranın tüm seyahatiniz boyunca yeterli olması gerekir. İkinci noktada bahsettiğimiz bütçeleme uygulamaları siz yurtdışındayken işinize yarayacaktır.

CAPA mezunu Alex St. John: “Yurtdışına seyahat eden çoğu üniversite öğrencisi için para çok büyük bir meseledir. Seyahat hedeflerinize ulaşmak için kemer sıkmanız kolay olmayacaktır. En büyük tavsiyem seyahatlerinizi ve harcamalarınızı mümkün olduğunca erkenden planlamalısınız. Her öğün yemek yemek paranızın istediğiniz kadar uzun süre idare etmesine izin vermeyecektir. Market alışverişi ve yemek yapmak daha zordur, ancak öğünlerinizi planlamanız paradan tasarruf etmenizi sağlar.”

CAPA mezunu Susie Blair yurtdışındayken kısıtlı yaşamanın uygun olacağını düşünüyor: “Ayrılmadan önce Londra’nın ne kadar pahalı olduğu konusunda herkes beni uyardı. Bir süre kaldıktan sonra nasıl ucuza yaşayacağımı öğrendim. Nerede yemek yiyip, alışveriş yapacağımı, dışarı çıkıp tasarruf edebilmeyi, para biriktirip yine de tadını çıkarmayı öğrendim.”

Bir diğer CAPA mezunu olan Tim Burdsall CAPA World için Sidney’deki market alışverişi ve bunun para biriktirmelerine nasıl yardımcı olabileceği hakkında bir blog yazısı yazdı.

Alex ayrıca yurtdışına çıktıktan sonra seyahat etmek ve paranızı uzun süre idare etmek konusunda da bazı önerilerde bulunuyor: “En çok yapmak istediğiniz geziler için paradan tasarruf edin. Yapmayı planladığınız yolculukların toplam maliyetine bakın. Uygun bir uçak veya tren biletinin her zaman en ucuz seçenek olduğu söylenemez. Birçok tren ve uçak sizi şehrin yakınındaki konumlara götürür, ancak yine de taksi ya da metro yolculuğunu da düşünebilirsiniz. Pahalı hatalardan kaçınmalı ve planlı olmalısınız.”

CAPA’nın geçmişteki blog yazarları da para tasarrufu yapabileceğiniz ipuçlarına değinmiştir. Londra’ya gidecekseniz Anita Chomenko’nun videosu Yurtdışında Tasarruf ve ABD-İngiltere Mağaza Karşılaştırmalarına göz atın. Varış noktanız Dublin ise Samantha Gauvain’in Dublin’de Eğitim ve Bütçe Planlama yazısına göz atabilirsiniz.

MALİ YARDIMINIZ İÇİN ÖDEME TARİHLERİNİ ÖĞRENİN.

Seyahatinizi planlarken ve yurtdışındayken edindiğiniz finansal yardımlardan haberdar olmak ve para bakımından nerede olduğunuzu bilmek çok önemlidir. Ödeme tarihlerini öğrenmeniz kendinizi takip etmeniz için kritiktir.

CAPA mezunu Chris Churma: “Karşılaştığım en büyük zorluklardan biri yaşam maliyetiydi. Kolejde finansal yardım ve kredi alıyordum bu yüzden de mali sorumluluklar benim için ciddi bir konuydu. Londra’nın en pahalı şehirlerden biri olduğunu kesinlikle anladım. Kendim dahil, Avrupa’da okuyan birçok öğrenci tüm kıta boyunca seyahat edeceklerini düşünüyor. Bunun ne kadar gerçekçi olmadığını özellikle maliyetler söz konusu olduğunda çabucak fark edersiniz. Finansal olarak kısıtlanmaya mecbur kalmanın tek avantajlı yanı bu durumun Londra’yı çok iyi tanımamı sağlamasıydı. Geriye dönüp baktığımda gördüğüm en iyi şeylerden biriydi. Belirli bir bütçeyle Londra’da yaşam tamamen mümkün, tonlarca ücretsiz müze, görülecek ve yapılacak şeyler var.”

Hilal Suna

Proje Yönetimi Okulu Editörü

Exit mobile version