Yeni Zelanda’da Yaşam Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Büyüleyici doğası ve kucaklayıcı halkıyla “En Mutlu Ülkeler” listelerinde adı eksilmeyen Yeni Zelanda’ya dair bilmeniz gereken detayları bir araya getirdik. İşte Yeni Zelanda’ya yerleşmek isteyenler için yaşam koşulları ve göçmenliğe dair rehber niteliğinde bilgiler.
Yeni Zelanda’da Yaşam
Yeni Zelanda, refah seviyesi yüksek yaşam standartlarıyla son yıllarda göçün arttığı ülkelerin başında geliyor. Yaşadığı ülkenin ekonomisinden, şehrinin kalabalığından sıkılanlar, soluğu Yeni Zelanda’da alıyor. Doğal güzelliklerine Yüzüklerin Efendisi, Hobbit gibi kült film serilerinde de rastladığımız Yeni Zelanda, sunduğu bol ve temiz oksijenli havayla hayat kalitesini artırıyor.
Okyanusya’da bulunan Yeni Zelanda, bulunduğu bölgenin Avustralya’dan sonra gelen en popüler ülkesi denilebilir. Yeni Zelanda’ya gitmek için en tercih edilen rota ise Sidney’den aktarmalı uçuş ya da yine Sidney’den deniz ulaşımı oluyor.
Yeni Zelanda’ya yerleşmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği iki şehirse başkent Wellington ve Auckland’dır. Kentleşme düzeyleri diğer şehirlere oranla çok daha yüksek olan bu iki yer, nüfus olarak da daha kalabalıktır. Doğayla iç içe kaliteli bir yaşam sürmek isteyen ancak şehir hayatından da uzak kalamayacak kişiler için bu iki şehir oldukça idealdir.
Günlük dil olarak İngilizce’nin kullanılması, Yeni Zelanda’yı yaşanması kolay bir ülke haline getiriyor. İngilizce’yi günlük yaşamda da kullanarak yabancı dilini geliştirmek isteyen yeni mezunlar ve yurt dışında çalışmayı düşünenler için Yeni Zelanda, en iyi alternatiflerin başında geliyor.
Ülke halkının çoğu Hristiyan olsa da hoşgörünün ve düşünce özgürlüğünün öne çıktığı bu topraklarda, her görüşe ve dine saygıyla yaklaşılması da Yeni Zelanda’yı özel ve yaşanabilir kılan detayların başında geliyor.
Farklı etnik kökenlere sahip kişilerin yaşadığı Yeni Zelanda ayrıca; çok kültürlü yapısıyla ziyaret eden veya göçmen olarak yerleşen herkesin kolay adaptasyon sağladığı, rahatlıkla sosyal çevre edinebildiği bir ülkedir.
Dünyanın en iyi okulları, yurt dışı eğitim haberleri, faydalı içerikler ve ücretsiz broşürlerden faydalanabilirsiniz. Nasıl mı?
Yeni Zelanda’ya Nasıl Yerleşilir?
Yeni mezunlar veya çalışmak için Yeni Zelanda’ya yerleşmek isteyenler, öncelikle iyi düzeyde İngilizce’ye sahip olmalı. Uluslararası geçerliliğe sahip İngilizce seviye tespit sınavı IELTS’den geçer bir puan almak Yeni Zelanda’ya yerleşirken yapmanız gereken ilk adım olarak söylenebilir.
İngilizce seviyesinin yanı sıra iyi bir eğitime sahip olduğunuzu belge ve diplomalarla kanıtlayan bir özgeçmiş, Yeni Zelanda’da çalışmaya başlamak isteyen biri için prosedürleri kolaylaştıracak bir diğer madde. Yeni Zelanda’da çalışmak için öncelikli olarak bu şartları sağlayarak ülkedeki bir şirkete başvuru yaparak kabul almanız gerekiyor. Başvurunuz onaylandığı takdirde resmi bir onay mektubuna sahip olmalısınız. Onay mektubu ile birlikte çalışma vizesine başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz.
Yeni Zelanda’da eğitim ya da Yeni Zelanda’da bir üniversiteye başvurmayı mı düşünüyorsunuz? Eğitim uzmanlarımıza ücretsiz olarak danışabilir, üniversiteler ve bölümler hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
Bir sonraki adım, gerekli tüm evrakları eksiksiz ve güncel zamana ait olacak şekilde tamamlayarak vize başvurusunda bulunmak olacak. Her ülkede olduğu gibi, çalışma vizesi başvurunuz Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu tarafından değerlendirilir ve koşullar sağlanıyorsa vizeniz olumlu sonuçlanır.
İş konusunda göçmenlere imkan tanıyan Yeni Zelanda, her sene ülkede çalışana ve iş anlamında gelişmeye ihtiyaç duyulan meslekleri ve iş alanlarını listeliyor. Bu listedeki mesleklerden birine dair eğitiminiz ya da iş tecrübeniz varsa, çalışma vizesi alma süreciniz çok daha kolaylaşıyor.
Yeni Zelanda’ya Nasıl Göç Edilir?
Yeni Zelanda, aynı zamanda yatırımcı vizesi imkanlarıyla da göçmenlere oturum izni veriyor. Oturma vizesinden eşler ve maddi sorumluluğunu üstlenilen çocuklar da yararlanabiliyor.
Yeni Zelanda’da bir şirkette çalışmanızı sağlayan ya da yatırım ile kendi işinizi kurmanızı sağlayan Nitelik Göçmen Vizesi’nin ardından geçici ikamet imkanına da sahip olmuş olursunuz.
Daimi oturum izni ise ikamet vizesi boyunca bir çalışan ya da iş sahibi olarak gerekli şartları yerine getirdiğiniz takdirde alabileceğiniz bir imkan.