BlogÜniversite Hayatı

Üniversite Öğrencilerinin Mutlaka İndirmesi Gereken 15 Mobil Uygulama

Mobil uygulamalar hayatımızın bir parçası! Her an elimizde telefon var ve sosyal medya uygulamaları ile iç içe durumdayız. Whatsapp, Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya uygulamaları dışında işinize yarayacak harika uygulamalar var ve bu uygulamaları telefonunuza mutlaka indirmelisiniz. Bu yazımızda “Üniversite Öğrencilerinin Mutlaka İndirmesi Gereken 15 Mobil Uygulama” listesi ile karşınızdayız!

 

15. Duolingo

Bu sitede İngilizce ve Almancanın yanı sıra eğer İngilizce bilginiz varsa İspanyolca, Fransızca ve daha birçok dili öğrenebilirsiniz. Duolingo aynı bir oyun gibi, gramer ve kelimeleri öğrendikçe rozet kazanıp yeni seviyeler açabilirsiniz. Ayrıca diğer kullanıcılarla yarışma özelliği de var. Bir diğer güzel özelliği “immersion” kısmında ise çeviri yaparak pratik kazanabilirsiniz.

Android

IOS

14. BenchPrep

Online eğitim portalı olan BenchPrep özellikle LSAT, MCAT ve GMAT sınavları konusunda harika bir kaynak. Birçok konu ve sınava ulaşabileceğiniz sistemin mobil uygulamasında pratik çözümler sunulmaktadır.

Android

IOS

13. CRAM

Not kağıtları ve stickerlar ders çalışırken en çok başvurduğumuz hatırlatma yöntemlerinden biri. Peki bunu telefonunuzdan bir uygulama yapma fikri? Cram sınav dönemlerinde kesinlikle telefonunuzda olmalı ve ders çalışırken kullanmalısınız. Programın en büyük avantajlarından biri de kullanıcıların oluşturduğu notları paylaşmaları ve bunlardan sizin de yararlanma imkanınız!

Android

IOS

12. Trello

Proje yönetimi ve ekip organizasyonları konusunda işinize yarayacak bir uygulama. Görev atama, iş takibi ve gelişim gibi konularda grup çalışmalarında aktif olarak yararlanabilirsiniz.

Android

IOS

11. Chegg

Sınav dönemi yaklaşıyor ve elinizde notlar olması lazım, hatta almadığınız kitaplar başınıza büyük dertler açabilir. Chegg bu konuda yardımınıza koşuyor! Kitap satın alımı, kitap kiralama ve ders notları konusunda online bir kaynak, elinizin altında olsun.

Android

IOS

10. Mint

Bu siteyle, tek bir yerde mali hesaplarınızla bütçenizi yönetebilir ve giderlerinizi izleyip düzenleyebilirsiniz. Kişisel bütçe yönetimi uygulaması Mint ile bütçenizi planlayabilir, harcamalarınızı kontrol altına alabilir, kişisel harcama ve tasarruf yönetim planınızı oluşturabilirsiniz.

Android

IOS

9. Nike Training Club

Spor, hayatımızın en önemli gereksinimlerinden biri, üniversite hayatınızda en çok ihmal edebileceğiniz konuların başında geliyor. Nike Training Club size özel hazırladığı antrenman ve çalışma programı ile sizi fit hale getirecektir. Uygulamadaki egzersizler dışında bonus workouts kısmından ünlü sörfçülerin, koşucuların ya da Rihanna’nın kişisel eğitmeninin Nike Training Club için hazırladıkları egzersizleri de indirebilirsiniz.

Android

IOS

8. Spotify

Mobil müzik konusunda lider konumda olan Spotify, telefonunuzda mutlaka olması gereken uygulamaların başında geliyor. Birçok sanatçının albümlerine ulaşabileceğiniz uygulamada kendinize özel playlistler de hazırlayabilirsiniz.

Android

IOS

7. Flipboard

Tüm makaleler, köşe yazıları ve haberlere tek tıkla ulaşma fikri nasıl? Flipboard size bunu sağlıyor, kişisel tercihlerinizi girin ve dünyanın dört bir yanında haberlere anlık olarak ulaşın.

Android

IOS

6. TomatoTimer

Pomodoro Tekniği üzerine kurulmuş olan bu site 25 dakikalık çalışma ve 5 dakikalık dinlenme süresini sizin için ayarlar. Pomodoro tekniğini çalışmalarınızda mutlaka deneyin, eminiz verim alacaksınız.

Android

IOS

5. Evernote

Google Drive’a benzer olarak, Evernote Cloud bazlı olarak farklı dosyaların oluşturulması ve saklanması konusunda dizayn edilmiş bir platform. Genellikle gelişmiş bir not alma aracı olarak görülebilecek Evernote notlarınızı organize ederken daha spesifik kategorizasyonlar yaparak ek ürünler de oluşturmanıza yardımcı olur.

Android

IOS

4. Pocket

Harika bir makale ya da videoya mı denk geldiniz? Merak etseniz dahi o anda bakamayacak kadar meşgul müsünüz? Pocket, sizin için bu paylaşımları kaydederken daha sonra istediğiniz zaman bir tık ile akıllı telefonunuz ekranında rahatça görüntüleyebilmenize olanak sağlıyor. Facebook’ta, Twitter’da, Gmail’de ya da Flipboard’da… Nerede olursa olsun linki kaydetmeniz yeterli! Boş vaktiniz olduğunda bilgisayarınızda ya da akıllı telefonunuzda Pocket’ı açarak kaydettiğiniz her şeye rahatça erişebilirsiniz!

Android

IOS

3. LastPass

Eminim ki birçoğumuzun farklı farklı hesaplarda kullandığımız bir sürü şifremiz vardır ve güvenlik gerekçesiyle kompleks hale getirmeye çalıştığımızdan bazen bizler dahi unuturuz. LastPass tüm şifrelerini güvenli bir şekilde depolayabileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır ve ihtiyacınız olduğunda hemen size hatırlatıcı görevinde bulunur.

Android

IOS

2. Any.do

Eski moda “Yapılacaklar” listesini bilirsiniz. Kalem ve kağıtları hazırlanan cinsten… Bunlar gün sonunda program dahilinde daha organize bir hayat yaşamanızı sağlar. Bunu başarmak için de Any.do listenizdekileri kategorize ederek kendi iş ve sosyal yaşantınıza ilişkin hedeflerinizi yaşamanızı sağlar ve gerçekleştirdiğiniz her bir adımdan sonra sizi ufak hediyeler ile ödüllendirir.

Android

IOS

1. Videolicious

Alternatif bir video edit ve video oluşturma uygulaması. Benzer programlardan ayıran özelliği ise video sunumlar yapma olanağınız ve kolaylıkla paylaşmanız. Görsel bir işiniz varsa programı denemenizi öneriyoruz.

Android

IOS

Gökhan Turgut Ünal

Proje Yönetimi Okulu Koordinatörü

 


İlgili Makaleler


4 Yorum

  1. Gökhan, Merhaba :) Videoalicious uygulamasının ismini Videolicious şeklinde düzeltmeni rica ederim, sevgiler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu