Toplum Gönüllüleri Vakfı Afet Gönüllülüğü Eğitmen Eğitimi Antalya
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), 2002 yılından bu yana gençleri sosyal sorumluluk projelerine gönüllü olarak katılmaya teşvik ederek onları güçlendirmekte ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Sloganı “Gençler, Yetişkinler rehberliğinde”dir. TOG, eğitim faaliyetleri düzenleyerek üniversite öğrencilerini sosyal sorumluluk konusunda bilgi ve bilinçle donatmakta, sosyal sorumluluk projeleri tasarlamalarına ve uygulamalarına destek olmaktadır. Bu şekilde, gençlerin gönüllü olarak toplum katılımını arttırır. Gönüllüler, üniversite kampüslerinde öğrenci kulüpleri olarak bir araya gelerek çocuk hakları, kültür-sanat, engelliler konusunda farkındalık, hayvan hakları, ekoloji ve sürdürülebilirlik gibi farklı alanlarda projeler hayata geçiriyor.
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), 2003 yılında gerçekleşen Bingöl depremiyle birlikte afetlere genç gönüllülerle birlikte müdahale etmeye ve destek olmaya başlamıştır. 2011 yılında Van ilinde gerçekleşen Van Depremi, sonrasında Soma Maden faciası, Elazığ ve İzmir depremleri, Kastamonu Bozkurt selleri, Manavgat ve Marmaris yangınları ile 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında gönüllüler ile birlikte çalışmalarda yer almıştır.
Afet Platformu; 2020 yılında, birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek ani ya da yavaş bir şekilde gelişen, insanları ve diğer canlıları derinden etkileyen, günlük yaşantının çeşitli düzeylerde aksamasına sebep olan, yıkımlar sonucunda can ve mal kaybına yol açan, bunun yanında çevresel, ekonomik ve sosyal kayıplar ile sonuçlanabilen doğa ya da insan kaynaklı olaylar neticesinde ortaya çıkan afet ve acil durumlara müdahale etmek üzere kurulmuştur.
Kuruluş tarihinden bu yana Afet Platformu; afetlerde etkilenen gruplara yönelik ulusal çapta krize müdahale, insani yardım çalışmaları ile afet sonrası ruh sağlığı, danışma, destekleme, yönlendirme, kapasite geliştirme, iyileştirme ve geçim kaynaklarıyla ilgili çalışmalarını yürütmektedir. Bunun yanında afetlerin olumsuz sonuçlarının önlenmesi için çok disiplinli bir yaklaşımla fiziksel, ekonomik, sosyal ve bireysel değişkenleri içerecek şekilde toplumsal dirençliliğin arttırılması gerekmektedir.
Afet Gönüllülüğü Eğitmen Eğitimi Başvuru için Tıklayınız
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı çerçevesinde Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından Yürütülen IPA III/2023/442-877 / Supporting the Capacity of Civil Society Organisations (CSOs) in Disaster Risk Management/ Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi Afet Platformunun Desteklenmesi Alt Hibe Bileşeni çerçevesinde Afet Platformu tarafından yetkilendirilen dört kuruluştan biri olarak yer almaktadır.
Proje kapsamında; 2025 yılı Ocak ayının son haftasında “Afet Gönüllülüğü” eğitmen eğitimi gerçekleştirilecektir. Eğitmenler, 2025 yılı boyunca; Türkiye genelinde “Yerel Yaygınlaştırma Eğitimleri” gerçekleştirilecektir. 2025 yılı ortasında “Liderlik Eğitimi” gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca; afete hazırlık kapsamında depo kurulması ve depo ziyareti gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Eylül ve Kasım ayları arasında Afet Platformu üyelerinin ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın gönüllülerinin talepleri ve ihtiyaçları kapsamında organize edilmesi planlanan çevrimiçi “Seminerler” dizisi yapılması hedeflenmektedir. Proje aktiviteleri sonrasında doğrudan faydalanması hedeflenen katılımcısı sayısı 2048 gönüllüdür.
Afet Gönüllülüğü Eğitmen Eğitimi, 18-29 yaş arasındaki kişilere yönelik düzenlenecektir. Eğitimi başarıyla tamamlayan eğitmenlerin, 2025 yılı boyunca tüm Türkiye’de Afet Gönüllülüğü Eğitimini yaygınlaştırması beklenmektedir.
Eğitmen Eğitimi Detayları:
- Eğitim süresi: 6 tam gün
- Tarihler: 26–31 Ocak 2025
- Şekli: Yüz yüze
- Yer: Antalya
Son Başvuru Tarihi: 3 Ocak 2025, saat 17:00