Sağlık Hakkı Derneği 4. Dönem Gönüllü Çağrısı
Sağlık Hakkı Derneği, sağlık hakları ve sağlık okuryazarlığı konularında savunuculuk, farkındalık ve kapasite geliştirme çalışmaları yoluyla kurumlar ve bireyler için çalışır. Sağlık Hakkı Derneği, bütün proje, içerik, kampanya ve çalışmalarını gönüllü desteği ile üretir.
Derneğimizde bütün süreçler gönüllülerimizin kendilerini iyi hissedecekleri ve potansiyellerini açığa çıkartabilecekleri departmanlarda yürütülmektedir. Başvurunuzda yardımcı olması adına departmanlarımızda gönüllülerimizin neler yaptığına dair kısa bilgileri aşağıda bulabilirsiniz:
Araştırma & Proje
Sağlık hakkı ve okuryazarlığı ile ilgili sorunların sistematik olarak ele alınarak çözümüne yönelik disiplinler arası sosyal etki amaçlı projeler geliştirilmesi; bilimsel ve literatür geliştirme amaçlı araştırma ve faaliyetlerin planlanması; bu süreçlere dair hibe ve fonlardan yararlanma ile sponsorluk geliştirme çalışmaları yürütür.
BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ
Blog
Sağlık hakkı ve sağlık okuryazarlığı başta olmak üzere ilgili gündemi takip ederek farkındalık ve bilinci artırmaya yönelik özgün ve nitelikli yazılar yazar. Yazarların her ay en az 1 yazı üretmesi beklenir. Yazıların nasıl yazılacağına ilişkin yazım rehberi ve kaynaklar mevcuttur. Yazıların editörlük süreçleri burada yürütülür. Vikipedi’de sağlık hakkı konusundaki başlıklar için içerik üretilir.
Online İtibar Yönetimi (Sosyal Medya & Network ve Dağıtım)
Aylık takvimi takip ederek Canva’dan sosyal medya içerikleri hazırlamak, sosyal medya kampanyaları planlamak, dijital araçlar aracılığıyla kitlelere erişmek, metin yazarlığı yapmak, bağış ve bağışçı iletişim süreçleri, derneğin geliştirdiği materyallerin dağıtımı için listelerin oluşturulması, üyesi olmak istediğimiz ağların ve üyesi olduğumuz ulusal ve uluslararası ağlarla ilgili süreçlerin yürütülmesi gibi işleri yürütür.
Hukuki Destek
Sağlık Hakkı Derneği’nin tüzel kişiliğini yargı önünde temsil ederek sağlık hakkı ihlallerine karşı adli ve idari yargı süreçleri yürütülmektedir. Gündemdeki meselelerle ilgili bildiriler hazırlanması veya bilirkişi görüşü beyan edilir. Çağrı merkezinden ve diğer kanallardan, derneğimize yapılan sağlık hakkı ihlali ve hukuki destek başvurularının değerlendirilerek gerekli müdahale ve desteğin planlanması işlerini yürütür.
Psikolojik Destek
Sağlık hakkı ihlalleri karşısında başvuruda bulunan kişilere vaka detayına göre terapi veya bilgilendirme desteğinde bulunulur; yönlendirme yapılır; çeviri ve araştırma yoluyla toplumun ruh sağlığını ve farkındalığını arttıracak çalışmalar yürütür.
Hukuk ve Politika Geliştirme
Sağlık hakkıyla ilişkili, mevzuatın geliştirilmesi için çalışmalar yapılmakta, yargı kararları derlenmekte, sağlık çalışanları, hukuk öğrencileri ve hukukçular için eğitim içerikleri planlanmakta; derneğin politika belgeleri hazırlanmaktadır.
Çeviri
Uluslararası kaynak taraması yapılarak Türkçeleştirilecek kaynakları seçer, ilgili materyallerin çeviri ve editörlük süreçlerini yürütür ve dernek web sitesinin İngilizce çevirisinden sorumludur.
Sağlık Hakkı Derneği faaliyetlerini uzaktan çalışma yöntemiyle yürütmektedir.
Her ülkeden, her yaştan ve her meslekten çalışan/çalışmayan veya öğrenci bireylerin başvurularını bekliyoruz.