Eğitim & Etkinlik

Pavyon Sanat Projesi

Toy Gençlik Derneği tarafından, Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim için Diyalog (Elele) Projesi kapsamında Avrupa Birliği desteği ile yürütülen “Pavyon Sanat Projesi” genç sanatçıların kapasite gelişimlerine odaklanıyor.

Genç sanatçıların yaratıcı endüstriler (sanat piyasası) içerisinde yaşadığı hak ihlallerini görünür kılma, hakları hakkında bilgilendirme, bireysel ve kolektif olarak sanat piyasasında kaynak geliştirme yöntemlerini aktarmayı planlıyor.

Toy Gençlik Derneği, Pavyon Sanat Projesi ile 18-30 yaş arası genç sanatçılar için çok yönlü bir gelişim programı hazırladı. 5 farklı faaliyet ile genç sanatçılara yönelik kapasite gelişimi eğitimleri, deneyim paylaşımı atölyeleri, karma genç sanatçı sergisi ve video-podcast serisi hazırlayan Toy Gençlik Derneği, bu projenin ardından Pavyon Sanat’ın bağımsız şekilde genç sanatçıları desteklemeye devam etmesini hedefliyor.

Deneyim Paylaşımı Atölyeleri hem Eskişehir’de yüz yüze hem de çevrim içi platformlar aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Genç sanatçıların uzmanlar ile görüşmesi, birebir sorular sorabilmesi ve aynı zamanda akranlar arası paylaşım alanları oluşturulması hedefleniyor. Bu atölyeler ile genç sanatçılar; sanat alıcıları ile iletişim, eser sözleşmesi okuma ve imzalama, sürdürülebilir kültür-sanat üretimi, sanatçı kimliği oluşturma gibi birçok farklı eksende bilgi alabiliyor.

Video-Podcast çalışması ile genç sanatçıların yaşadığı hak ihlallerinin görünür kılınması hedefleniyor. Tasarım, illustrasyon, sinema, müzik, tiyatro gibi birçok farklı yaratıcı üretim alanlarında çalışmalarına devam eden gençlerin, özne olarak kendilerini anlatabilmesi için alan açılıyor. Her tema için iki genç sanatçıya yer verilirken toplumsal cinsiyet eşitliğine ve üretim alanlarındaki çeşitliliğe de önem verilmekte.

Karma Genç Sanatçı Sergisi ile genç sanatçılar, hazırladıkları/hazırlayacakları eserleri ile katılım payı ödemedikleri, geri plana atılmadıkları eşit bir sergiye katılım imkanı bulacaklar. Sergi, Eskişehir’deki genç sanatçılar ile temmuz ayında gerçekleştirilecek.

Genç Sanatçı Ağı, eşit, adil ve sürdürülebilir bir veri tabanı olmak üzere hazırlanıyor. Genç Sanatçı Ağı/Haritası ile yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte kültür-sanat üretimlerine devam eden ve/veya yeni başlayan genç sanatçılar, sanat alıcıları ve sanat kurumları ile iletişime geçebilecekleri, kendilerini görünür kılabilecekleri ve bunu ücretsiz şekilde gerçekleştirecekleri ağa katılım imkanı bulacaklar.

Kapasite Gelişimi Eğitimleri ise iki gruba ayrılıyor. Genç sanatçıların hakları hakkında bilgilendirilmesi, kendilerini ve akranlarını hak ihlallerinden koruyabilmeleri ve savunuculuk yapabilmeleri için Sanat Hukuku Eğitimi ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi düzenlenecek.

Bu kapsamda Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi, 3-4 Haziran 2023 tarihlerinde Eskişehir’de gerçekleşecek olup başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Daha adil ve sürdürülebilir bir kültür-sanat piyasası için genç sanatçıların güçlenmesine, güçlendirilmesine, onlar için onlar ile çalışmalar düzenlemeye Pavyon Sanat ile devam edilecektir.


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu