“10 Creative Fellows” programı, yaratıcı endüstriler alanında kendini geliştirmek ve üretmek isteyen gençleri bir araya getiriyor. Program, gençlere yönetim ve kapasite geliştirme atölyeleri, burs, mentorluk ve ağ kurma fırsatı sunarak, kariyer yolculuklarında destek olmayı amaçlıyor. Yaratıcılık, yenilikçilik ve girişimcilik arasındaki paylaşım alanlarını çoğaltarak, bireylerin yaratıcılık potansiyellerini geliştirmeyi hedefliyor.
Program, bu yıl Türkiye’deki üniversitelerin görsel (plastik) sanatlar, sahne ve gösteri sanatları yönetimi, görsel iletişim tasarımı, multimedya, moda tasarımı, endüstriyel tasarım, dijital oyun tasarımı, bilgisayar mühendisliği, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, çevre mühendisliği, işletme, ekonomi, iç mimarlık ve mimarlık bölümlerine bağlı lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin başvurusuna açıktır.
BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ
HEDEFLER
- Yaratıcı endüstrilerde ihtiyaç duyulan yetkinliklere sahip kişilerin yetişmesi için gençlere yönelik kapasite geliştirme çalışmaları gerçekleştirmek
- Yaratıcı endüstrilerdeki farklı aktörlerin bir arada kolektif etki yaratmasına imkân verecek bir içerik ve sürdürülebilir bir ağ tasarlamak
- Yaratıcı endüstriler alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve uzmanlarla iş birliklerini çoğaltarak alandaki oyuncuları güçlendirmek
- Yeni teknolojilerin yaratıcı endüstriler ile bağını güçlendirmek
BAŞVURU KOŞULLARI
- “10 Creative Fellows” programı Türkiye’deki üniversitelerin görsel (plastik) sanatlar, sahne ve gösteri sanatları yönetimi, görsel iletişim tasarımı, multimedya, moda tasarımı, endüstriyel tasarım, dijital oyun tasarımı, bilgisayar mühendisliği, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, çevre mühendisliği, işletme, ekonomi, iç mimarlık ve mimarlık bölümlerine bağlı lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin başvurusuna açıktır.
- Katılımcıların 7 ay boyunca program etkinliklerine katılmalarını taahhüt etmeleri gerekmektedir.
- Bu kişilerin alana ilgilerini ve programa katılma amaçlarını niyet mektubu ve video aracılığıyla aktarmaları gerekmektedir. Bu ilgi potansiyel bir fikri geliştirme konusunda, somut bir çerçeve içinde sunulmalıdır. Bu doğrultuda katılımcı, programda kazanacağı yetkinlikler ve imkanlarla, program sonunda fikirlerini bir esere/ürüne dönüştürür.
- Fikirler özgün olmalıdır.
- Başvuruların 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar yapılması gerekmektedir. Bu tarih ve saatten sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Program katılımcıları 3 aşamalı bir değerlendirme ile belirlenecektir: Ön eleme aşamasının ardından jüri değerlendirmesi gerçekleşecek ve ilk değerlendirme sürecini geçen kişilerle yüz yüze mülakat yapılacaktır. Programa katılmaya hak kazanan kişiler e-posta ile bilgilendirilecektir.
Son başvuru tarihi:14 Ağustos 2023