BlogOnline Kaynaklar

Öğretmenlerin İşini Kolaylaştıracak Yaratıcı 15 Uygulama

Eğitim teknolojiyle birleştiğinde ortaya muhteşem sonuçlar çıkabiliyor. Öğrenciler derslerde daha mutlu ve meraklı oluyor, öğretmenler plan yaparken daha yaratıcı olup öğrencilere uygun öğrenme ortamını daha kolay hazırlıyor. Her yıl eğitimde yararı olan yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Bu yazıda sizlerle 15 tane yararlı araç paylaşacağız.

1. Emaze

Öğretmenler bu programı öğrencilere anlattıkları bilgileri sentezleyerek birbiriyle bağlı şekilde öğrencilere aktaran sunumlar hazırlayabilirler. Öğrenciler ise bir derste öğrendikleri bilgileri aktarmak için sunumlar hazırlayabilirler. Öğretmenler bu programla öğrencilerin sunumlarındaki gelişimleri takip edebilirler çünkü Emaze internet üzerinden ortak paylaşım alanı içerdiği için öğretmen ve öğrenciler güzel bir bilgi deposu oluşturabilirler.

2. Plickers

Çoğu uygulama sınıf ortamında öğrencilerin de öğretmenle beraber aynı içeriğe erişebilmesi için her kişiye bir cihaz gerektiriyor.  Ancak bu çoğu zaman maddi yetersizliklerden dolayı mümkün değil.  Plickers genel uygulamalardan farklı çalışarak bu durumu değiştiriyor. Bütün öğrenciler mukavva plickers tutarken öğretmen plickers uygulaması ile sınıfı taratıyor böylece öğrencilerin derste ilerleme durumunu kayıt altına alıyor.

3. Zip Grade

Çoğu öğretmen o kadar sınav kağıdı okumaktan hiç memnun değildir. Buna artık bir çözüm var. Öğretmenler  Zip grade ile cevap anahtarını uygulamada otomatik okuyup hem zamandan hem de kağıttan tasarruf edebilirler.

4. Write About

Yazma isteği olan öğrencilere en çok ilham veren onlara ilgilerinin olduğu birçok konu önermektir. Bu uygulama hem de sınıf ortamı dışında yazmakta isteksiz olan öğrenciler için çok yararlı çünkü öğrenciler istediği zaman yeni yazılar yükleyip, yayınlayıp dönüt alabilir. Öğretmenler de bu gelişmeleri kolaylıkla takip edebilir.

5. Kaizena

Google docs eklentisi bu uygulamayla öğretmenler için dönüt vermek daha da kolaylaşıyor çünkü bu uygulamayla öğretmen Google belgesinde yazıya sesli düzeltmeler bırakabilir. Bu öğrenciler için de bir avantaj çünkü öğretmenle çok hızlı şekilde iletişime geçip istedikleri zaman kolaylıkla dönüt alabilirler.

6. Custom Writing Service

Eğitimciler bu uygulamayı çeşitli nedenler için kullanabilir. Yazma becerisini geliştirme, çalışma ipuçları, öğrenciler için çok iyi araçlar ve daha fazlasını içeriyor. Öğretmenler de bu uygulamaya sınav ve puzzle hazırlama konusunda katkıda bulunabilir.

7. Storyboard That

Öğretmenler bu uygulamayı İngilizce ve tarih dersleriyle alakalı konularda kullanabilir. Öğrenciler bu uygulamayla kendi karakterlerini ve tarihte kendi hikayelerini oluşturarak derse daha verimli katılır. Öğrenciler kendi hikayelerini öğretmenleri yardımıyla oluşturduktan sonra slayt, pdf veya storyboard dosyası olarak kaydedebilirler.

8. Aurasma

Aurasma öğretmenlerin konu ile ilgili fotoğraflar oluşturup öğrencilerin ilgisini çekebileceği bir uygulamadır.

 

9. Plagscan

Maalesef akademik hırsızlığın yaygın olduğu bir gerçektir. Birçok öğrencinin bunu bilerek yapmadığı da bilinen bir şeydir. Öğretmenler bu program sayesinde öğrencilerin verdiği ödevlerin gerçekten onlara ait olup olmadığını anlayabilirler.

10. Paper.li

Öğretmenler öğrencilere ders verebilmek için çok konu çalışıyor. Eğer öğrencilere bu bilgilerin hepsini aynı yöntemle aktarmaya çalışırlarsa bu öğrenciler için çok sıkıcı olur. Öğretmenler Paper.li ile öğrenilecek konuda internette paylaşılan bilgilere ve videolara ulaşabilir dersleri daha eğlenceli hale getirebilirler.

11. Edmodo

Edmodo bir çeşit sınıf için çevrimiçi sosyal medya platformudur. Öğretmenler buraya öğrencileri ve ailelerini iletişimde kalmak için davet edebilir. Yani buradan ödevleri, duyuruları veya bazı hatırlatmaları paylaşabilir. Böylece sadece istenilen amaç doğrultusunda bir sosyal medya oluşturulmuş olunur.

12. Versal

Bu ücretsiz araç ile öğretmenler öğrencileri için dersler oluşturabilir. Bu derslere videolar, interaktif zaman çizelgeleri ve 3 boyutlu görseller ekleyebilirler. Öğretmenler buraya kendi içeriklerini yükleyebildiği gibi internetten indirdikleri verileri de yükleyebilirler.

13. Periscope

Bir çok kişinin bildiği özellikle bloggerlar tarafından kullanılan Periscope aslında eğitim alanında da kullanışlı bir uygulamadır. Öğretmenler Periscope uygulamasında canlı yayında ders açarak öğrencilerin de yorumlarla katılabileceği ders yayınları yapabilir. Hem de kaydedilen derslere öğrenciler istedikleri zaman geri dönüp tekrar izleme şansı elde edebilir.

14. Formative

Formative öğretmenlerin istedikleri zaman öğrencilere pekiştirici ödevler verebileceği ve aynı anda cevap alabileceği bir uygulamadır. Özetle öğretmen ödevi platformda paylaştıktan sonra öğrencilerin kendi hesaplarından giriş yaparak ödev yaptığı bir uygulamadır. Öğretmenler buradan öğrencilerin cevaplarını görebilir ve eş zamanlı dönütlerde bulunabilir.  Diğer güzel özellik ise öğrencilerin sadece test sorularına maruz kalmaması yani öğrencilerden istenen cevap bir resim çizmeleri veya cevaplarını başka şekillerde aktarmaları olabilir.

15. Google Cardboard

Sanal gerçekliği derslerde kullanmak hem öğretmenleri hem de öğrencileri heyecanlandırıyor olsa da bu teknolojiyi sınıflara taşımak için biraz erken. Fakat Google mukavvadan ürettiği çok pahalı olmayan sanal gerçeklik gözlükleriyle öğretmenlere ve öğrencilere bu imkanı sunmaya başladı.

Şura Çan

Proje Yönetimi Okulu Blog Yazarı


İlgili Makaleler


2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu