IREX Amerika Staj Programı
IREX Amerika Staj Programı 2025 Topluluk Katılım Değişimi (CEE) Programı başvurusu açıldı! Aşağıda uygunluk kriterleri hakkında daha fazla bilgi edinin ve başvurunuzu 2 Temmuz 2024’e kadar gönderin.
CEE Programı, 21. Yüzyılın kritik sorunlarını çözmek için topluluklarla birlikte çalışan yenilikçilerden oluşan dinamik bir küresel ağdır. CEE, 100’den fazla ülkede çok sektörlü yaklaşımlar geliştirmek ve sağlıklı ve katılımcı topluluklar oluşturmak için kendini adamış vizyonerleri uzmanlık, beceri ve kaynaklarla donatıyor.
Dönüşümsel bir liderlik geliştirme deneyimi olan CEE, 21-27 yaş arası sivil toplum liderlerinin, özellikle sivil diyalog ve barış inşası ile ilgili konularda kamu yararı için ağların, ilişkilerin ve bilgilerin gücünden yararlanmasını sağlamak üzere tasarlanmış bir yıl süren bir programdır. , açık ve katılımcı hükümet, kadın ve cinsiyet, çevresel sürdürülebilirlik ve gençlerin katılımı.
IREX Amerika Staj Programı Başvuru için Tıklayınız
Amerika Birleşik Devletleri’nde Üç Aylık Staj: IREX, CEE bursiyerlerini Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sivil toplum kuruluşlarıyla eşleştirir. Belirlenen denetçiler ve akranlar, üç aylık uygulamalı mesleki staj yoluyla bursiyerleri destekler.
Liderlik ve Sivil Katılım Akademisi: CEE bursiyerleri, hizmet öğrenimi, yüz yüze eğitimler, mentorluk, profesyonel koçluk ve küresel bir ağa dahil olmayı içeren etkileşimli müfredat aracılığıyla program temalarını keşfederler.
Toplumsal Katılım Projesi (CEP): ABD’deki ev sahibi kuruluşların ve mentorlarının yardımıyla, CEE bursiyerleri ülkelerine döndükten sonra yürütecekleri bir topluluk katılımı projesi tasarlar ve planlar. Bursiyerler ABD’den ayrıldıktan sonra bu projeleri kendi topluluklarında uygulamaya koyuyorlar.
Toplumsal Katılım Projesi (CEP) Değişimi: Seçilmiş ABD’li ev sahipleri ve CEE uzmanları, bir CEE mezununun ülkesine seyahat edecek ve bursiyerin proje uygulamasını desteklemek ve Amerika Birleşik Devletleri veya kendi ülkelerindeki toplulukları güçlendirmek için öğrendiklerini geri getirmek için işbirliği içinde çalışacaklar.
Uygunluk şartları
Orta ve Doğu Avrupa Programı için rekabet liyakate dayalıdır ve aşağıdaki kriterleri karşılayan yeni sivil toplum ve topluluk liderlerine açıktır:
21-27 yaş;
Aşağıda listelenen uygun ülkelerden birinin vatandaşı;
Başvuru sırasında halihazırda kendi ülkesinde yaşıyor ve çalışıyor;
Başka bir ülkede yaşayan, mülteci statüsüne sahip ve kendi toplumu adına çalışan bireylere özel önem verilebilir.
Başvuru sırasında topluluk veya sivil toplum konularında çalışan en az iki yıllık mesleki veya gönüllü deneyime sahip olmak;
Sivil toplumu desteklemek için veya sivil toplum sektörü içinde çalışan bir kariyere devam etmek için kanıtlanmış bir niyet ve vizyonla, profesyonel veya gönüllü olarak kendi ülkelerinde bir topluluk katılımı girişimi üzerinde çalışmak;
2025’te Amerika Birleşik Devletleri’nde CEE Programına başlayabilecek;
ABD J-1 Vizesi alabilen;
Programı tamamladıktan sonra kendi ülkelerine dönmeye ve toplum temelli bir proje uygulamaya kararlı; Ve,
Başvuru sırasında yazılı ve sözlü İngilizce bilgisine sahip olmak.
Yarı finalistlerin Duolingo İngilizce dil sınavına girmeleri gerekecek
Finalistler, alışılmadık konularda bile iletişim hedeflerinin çoğunu gerçekleştirebilmelidir. Hem somut hem de soyut yazının ana fikirlerini anlamalı ve yetkin konuşmacılarla oldukça kolay bir şekilde etkileşime girebilmelidirler.
Bölgelere göre uygun ülkeler
Afrika: Angola, Botsvana, Kamerun, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gana, Gine, Kenya, Liberya, Madagaskar, Malavi, Mali, Mozambik, Namibya, Nijer, Nijerya, Senegal, Sierra Leone, Tanzanya, Uganda, Zambiya ve Zimbabve
Doğu Asya ve Pasifik: Brunei, Burma, Kamboçya, Mikronezya Federal Devletleri, Fiji, Endonezya, Laos, Malezya, Moğolistan, Papua Yeni Gine, Filipinler, Marshall Adaları Cumhuriyeti, Singapur, Solomon Adaları, Tayland, Doğu Timor, Vanuatu ve Vietnam
Avrupa ve Avrasya: Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Gürcistan, Macaristan, Kosova, Letonya, Litvanya, Moldova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Türkiye ve Ukrayna.
Orta Doğu ve Kuzey Afrika: Cezayir, Mısır, Irak, İsrail, Ürdün, Lübnan, Fas, Suriye, Tunus ve Filistin Toprakları
Güney ve Orta Asya: Bangladeş, Butan, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Maldivler, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan
Batı Yarımküre: Bolivya, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaika, Meksika, Paraguay, Peru, Trinidad ve Tobago ve Venezuela