Görme Engelli Öğrencilerin Ders Ortağı Olmak İster Misin?
Görme Engelli Öğrencilerin Ders Ortağı Olmak İster Misin? Eğitim gerçekten eşit fırsatlar sunuyor mu? Güncel kaynaklara erişim tüm öğrenciler için aynı derecede mümkün mü? Özellikle örgün eğitimde “kaynaştırma öğrencisi” olarak nitelendirilen görme engelli öğrenciler, normal sınıflarda eğitim görmelerine rağmen güncel kaynaklara erişimde büyük zorluklar yaşıyor. Üniversite sınavlarına veya KPSS’ye hazırlanan bu öğrenciler, kaynak eksikliği nedeniyle sınav sürecinde daha fazla engelle karşılaşıyor. İşte tam bu noktada, 2021 yılından beri MEF Üniversitesi bünyesinde devam eden Ders Ortağım Projesi devreye giriyor.
Ders Ortağım Projesi, Türkiye’de lise ve üniversite eğitimi gören ve TYT, AYT, YDT ve E KPSS gibi sınavlara hazırlanan görme engelli öğrencilere eşit eğitim imkanları sağlamayı, eğitimde erişilebilirliği artırmayı ve akran öğrenmesi yoluyla farkındalığı daha geniş kitlelere yaymayı amaçlıyor. Bu öğrencilerin geleceğinde küçük de olsa bir rol almak bizler için hem gurur verici hem de eğitimdeki eşitsizlikleri azaltmak adına bir fırsat. Gönüllü olmak için anlaşılabilir ve düzgün bir diksiyona sahip olman yeterli. Haftada sadece 1 saatini ayırarak öğrencilerin kaynaklarını seslendirebilir ya da birebir test çözümleri yaparak onların eğitim yolculuğunda fark yaratabilirsin.
Aynı zamanda proje süresince aktif olan gönüllülerimize dönem sonunda, Proje Koordinatörü ve MEF Üniversitesi Öğrenci Dekanı imzalı Gönüllü Başarı Belgeleri dijital sertifika olarak iletilmektedir. Ders Ortağım gönüllüsü olarak daha kapsayıcı bir geleceğin inşasına katkıda bulunmak istiyorsan, aşağıda başvuru sürecini görebilirsin:
1.Aşama – Başvuru: Web sitemizden gönüllü gruplarını ve projeyi inceledikten sonra Ders Ortağım Gönüllüsü veya Ekip Lideri olarak başvuru formunu doldurmanı bekliyoruz.
2.Aşama – Deneme Kaydı: 10 sorudan oluşan Örnek Türkçe ve İngilizce testlerinden birini/ikisini, sana ileteceğimiz mailde, yönergelere uyarak seslendirmeni ve belirlenen tarihe kadar sisteme yüklemen gerekiyor.
3.Aşama – Geri Bildirim: Yüklenen kayıtlar öğrencilerimiz tarafından dinlendikten sonra deneme kaydını yönergelere uygun bir şekilde yükleyen herkese, aldığı kayıt hakkında geri bildirim veriyoruz.
4.Aşama – Gönüllü Oryantasyonu: Katılımın zorunluğu olduğu, tarihini ve detaylarını önümüzdeki günlerde paylaşacağımız Ders Ortağım Oryantasyon Programı’na katılmanı bekliyoruz.
Bu değerli yolculukta öğrencilerimizin sesi olmak ve eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek seninle mümkün! Ders Ortağım gönüllüsü olarak yapacağın her katkı, bir görme engelli öğrencinin hayallerine bir adım daha yaklaşmasına yardımcı olacak. Unutma, değişim küçük bir adımla başlar ve bu adımı atan sen olabilirsin! Son başvuru tarihi 20 Ekim Pazar.
Ders Ortağım gönüllüsü olmak için: https://dersortagim.org/gorme-engelli-ogrencilerin-ders-ortagi-olmak-ister-misin/