En İyi Sayısal Bölümler

Üniversite tercihlerinde en ön sıralarda gelen sayısal bölümler, iş bulma ve kendini geliştirme açısından da büyük potansiyel taşımaktadır. Çok tercih edilen mühendislik, tıp ve eczacılık gibi bölümlerin yanı sıra Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, İlk ve Acil Yardım, Ortopedik Protez ve Ortez, Tıbbi Görüntüleme ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri gibi ön lisans programları da bulunmaktadır.

En İyi Sayısal Bölümler

Tıp

Tıp okumak sayısal bölümlerin en prestijli ve yüksek gelir potansiyeli olan alanlarından biridir. İyi bir üniversitede tıp eğitimi almak üniversite sınavında yüksek puan almanızı gerektirmektedir. 6 yıllık üniversite eğitimi sonrası uzmanlık sınavları, uygulamalı iş başı eğitimleri ile mezuniyet sonrasında da yoğun bir iş hayatı sizi bekliyor.  yıllık eğitim hayatları içerisinde klinik eğitim, uygulamalı eğitim ve teorik eğitim bulunmaktadır. Tıp okumak hem giriş aşamasında, hem okuma aşamasında hem de çalışma aşamasında yoğun bir çalışma gerektirdiğinden dolayı tercih ederken mutlaka zor yanları da ele alınmalıdır.

Tıp Yurtdışı İş İlanları Siteleri

Mühendislik

Mühendislik bölümleri sayısal bölümler arasında en çok tercih edilen alanların başında gelmektedir. Mühendislik bölümleri sayısal zeka, hesaplama, teknik bilgi ve muhakeme yeteneği gerektirmektedir.  Özellikle son yıllarda mühendislik bölümlerinin çeşitlenmesi ve özelleşmesi ile iş bulma oranı yüksek mühendislik bölümleri ön plana çıkmaya başladı. Mühendislik bölümlerini okumaya karar verdiyseniz geleceğe dönük öngörüleri de düşünmeniz işinize yarayacaktır. Bugün popüler olan bir bölüm 10 yıl içerisinde teknolojinin gelişmesiyle iş bulma konusunda düşüş yaşayabilir. Başlıca mühendislik bölümleri; inşaat, bilgisayar, çevre, elektrik elektronik, endüstri, makine ve ziraat mühendisliğidir. Son yıllarda ön plana çıkan yapay zeka mühendisliği, yazılım gibi bölümler de geleceğe yönelik değerlendirilebilir.

En İyi Mühendislik Bölümleri Listesi

Diş Hekimliği

Tıp ile beraber en çok tercih edilen bölümler arasında yer alan diş hekimliği bölümünde öğrenciler 5 sene eğitim görmektedir. Mezun olunduktan sonra kamu veya özelde çalışma imkanı bulunmaktadır. Özellikle üniversiteye giriş sınavında yüksek puanla girilmesi diş hekimliğini ön plana çıkarmaktadır. Mezuniyet sonrası Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) sınavını başarıyla geçmeniz gerekmektedir. Diş hekimliğinin emek yoğun ve yorucu bir meslek olduğunu da aklınızdan çıkarmayın.

Mimarlık

Mimarlık mühendisliğe benzer ancak daha çok çizime ve tasarıma yoğunluk veren bir bölümdür. Mimar, yeni bina tasarlama, eski binaları restore etme ve mevcut binaları kullanmanın yeni yollarını geliştirme ile sorumlu olan kişilere verilen mesleki unvandır. Mimar, inşaat projelerinin başlangıç aşamasından tamamlanma aşamasına kadar görev alır. Mimarlık bölümünde tasarım ve haya gücünün üst seviyede olması mesleki hayatınızda başarınızı artıracaktır.

İç Mimarlık Bölümü Nedir?

Eczacılık

Eczacılık yıllardır öğrencilerin en fazla tercih ettiği bölümlerden biridir. Bölümü okuyanlar kendi eczanelerini açıp çalışabildiği gibi birçok şirkette de iş bulabilir. Mezun olanlar Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS) girerek klinik eczacı olabiliyor. Öğrenciler lisans eğitimleri boyunca Türkiye’de ilaç etkin maddeleri üretimi, eczacılık ve temel tıp bilimi, farmakognozi uygulamaları, antisens teknolojisinde inovatif yaklaşımlar vb. derslerde eğitim görür.

Astronomi ve Uzay Bilimleri

Astronomi ve Uzay Bilimleri; ülkemizde çalışma alanları sınırlı olsa da iyi bir yabancı dil bilgisi ile yurt dışında da çalışma imkanları bulabileceğiniz bir bölümdür. Çok fazla üniversitede bulunmayan astronomi ve uzay bilimleri bölümünde derslerin tıp ve mühendislik kadar zor olmadığını söyleyebiliriz. Buna paralel olarak iş imkanları da genelde kamu ve kamu ortaklı teşebbüslerde bulunmaktadır.

Kaynak

Exit mobile version