BlogKişisel Gelişim & Verimlilik

En İyi Bilim Kurgu Kitapları

Bilim Kurgu Kitapları edebiyat dünyasının en heyecan verici kitap türlerinden biri olmakla beraber her dönem çekirdek okuyucu kitlesine sahip olmuştur. Geleceği ön gören, yayınlandığı dönem için fantastik olarak görülen bilim kurgu kitaplarının en iyilerini sizler için derledik!

En İyi Bilim Kurgu Kitapları

Dune – Frank Herbert

Dune, Amerikalı yazar Frank Herbert tarafından Analog dergisinde iki ayrı bölüm olarak yayımlanan 1965 çıkışlı bilimkurgu romanıdır. 1966’da Roger Zelazny’nin Bu Ölümsüz kitabıyla beraber En İyi Roman Hugo Ödülü’ne lâyık görüldü ve En İyi Roman Nebula Ödülü’nü kazandı. Beyazperdeye de aktarılan roman tüm zamanları en çok okunan bilim kurgu kitaplarından biri oldu.

Kitabı Satın Almak İçin Tıklayınız

Fahrenheit 451 – Ray Bradbury

Hugo En İyi Roman Ödülü Prometheus Şeref Kürsüsü Ödülü yanı sıra birçok ödüle sahip Fahrenheit 451 birçok otorite tarafından en iyi 5 bilim kurgu kitabı arasında gösterilmektedir. Ray Bradbury sadece bilimkurgunun değil fantastik edebiyatın ve korkunun da yirminci yüzyıldaki ustalarından biri. Bilimkurgunun *iyi edebiyat* da olabileceğini kanıtlayan belki de ilk yazar. Yayımlandığı anda klasikleşen, distopya edebiyatının dört temel kitabından biri olan Fahrenheit 451 ise bir yirminci yüzyıl başyapıtı.

Kitabı Satın Almak İçin Tıklayınız

1984 – George Orwell

1984 kitabı günümüzde otoriterliğin ve baskı uygulamalarının en çok atıf yapıldığı kitaplardan biri. Kitapta geçen uygulamalar ve hikaye ütopik gözükse de hayatımıza baktığımızda benzerlerini görmeye başladığımızı söyleyebiliriz. George Orwell’in kült kitabı Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, yazarın geleceğe ilişkin bir kabus senaryosudur. Bireyselliğin yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü totaliter bir dünya düzeni, romanda inanılmaz bir hayal gücüyle, en ince ayrıntısına kadar kurgulanmıştır. Geçmişte ve günümüzde dünya sahnesinde tezgahlanan oyunlar düşünüldüğünde, ütopik olduğu kadar gerçekçi bir romandır Bin Dokuz Yüz Seksen Dört. Güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyen bir başyapıttır; yalnızca yarına değil, bugüne de ilişkin bir uyarı çığlığıdır.

Kitabı Satın Almak İçin Tıklayınız

Cesur Yeni Dünya – Aldous Huxley

Farklı radikal ve ütopik bir dünya çizen Aldous Huxley kitabı yazarken bu kitabın en iyiler arasında gireceğinizi düşünmüş müdür? Cesur yeni Dünya bizi ‘Ford’dan sonra 632 yılına’ götürür. Bu dünyanın cesur insanları kapısında “Cemaat, Özdeşlik, İstikrar” yazan Londra Merkez kuluçka ve Şartlandırma Merkezi’nde üretilirler. Kadınların döllenmesi yasak ve ayıp olduğu için, ‘annelik’ ve ‘babalık’ pornografik birer kavram olarak görülür. Toplumsal istikrarın temel güvencesi olan şartlandırma hipnopedya uykuda eğitim ile sağlanır. Hipnopedya sayesinde herkes mutludur; herkes çalışır ve herkes eğlenir. “Herkes herkes içindir.”

Kitabı Satın Almak İçin Tıklayınız

Frankenstein – Mary Shelley

Mary Shelley’nin henüz on dokuz yaşındayken yazdığı yeni bir yaşam yaratmayı arzulayan genç bilim adamının tüyler ürpertici öyküsü günümüzde de yankısını sürdürüyor.

Muhtelif ölülerden alınan parçalarla yaratılan ve bunun sonucu olarak da son derece çirkin bir görünüme sahip olan Victor Frankenstein’in canavarı yaratıcısı tarafından reddedilince intikam arayışı içinde uzun bir yolculuğa çıkacaktır. Tüm zamanların bu en ünlü gotik korku hikayesinde Mary Shelley bilimin sınırları insan zulmünün tabiatı ve bağışlanmaya giden yollarla yüzleşmektedir.

Kitabı Satın Almak İçin Tıklayınız

Zeplin – Karin Tidbeck

İsveçli yazar Karen Tidbeck’in tekinsiz, ama tekinsiz olduğu kadar da olağanüstü dünyasına hoş geldiniz. İskandinav kültürünün alacakaranlığından ve melankolisinden doğan bu öyküler, güneşin dönmeyi bıraktığı bir dünyanın büyülü atmosferine sahip: Fantazyadan, büyülü gerçekliğe, bilim kurguya ve hayali bir yaratığın Borgesvari taksonomisine kadar uzanıyor. Bu öyküler rahatsız edici; bir o kadar da kara mizahın engin zekasını içeriyor. Tidbeck, bildiğimizi sandığımız dünyadan güçlü bir kopuş duygusu yaratarak, akla hayale sığmaz çok sayıda şeyin ortaya çıkabildiği bir yarığa yönlendiriyor bizi.

Kitabı Satın Almak İçin Tıklayınız

En İyi Kitap Okuma Uygulamaları

Marslı – Andy Weir

Goodfeads okurlarına göre 2014’ün en iyi bilim kurgu romanı! Altı gün önce, Mark Watney Mars’a ayak basan ilk insanlardan biriydi. Şimdi ise, orada ölmesi neredeyse kesin.

‘Ares 3 ekibi Mars’daki görevlerinin 6. gününde olumsuz hava şartları sebebiyle görevi iptal edip Dünya’ya dönmek zorunda kalırlar. Ancak talihsiz bir kaza geçiren Mark Watney arkadaşları tarafından öldü sanılıp terk edilir. Uyandığında kendini yapayalnız bulan Mark ekibine kızgın değildir. Herkesin onu ölü sanmasına rağmen hayattadır ve hayatta kalmak için tek başına çözmesi gereken problemleri vardır.’

Kitabı Satın Almak İçin Tıklayınız

Ben, Kirke – Madeline Miller 

Goodreads okurlarına göre 2018’in En İyi Fantastik Kitabı

“Bu dikkat çekici öykü sizi, Kirke’nin yaptığı bir büyü gibi etkisi altına alacak.”

Ben, Kirke’de Madeline Miller; Odysseus, İkaros, Minotauros, Prometheus ve Zeus gibi mitolojik karakterlerin binlerce yıldır anlatılagelen öyküsünü farklı bir bakış açısından sunmakla kalmayıp Olymposlu tanrıların dünyasını Homeros’un destansılığında aktarmayı başarıyor.

Kitabı Satın Almak İçin Tıklayınız

VAKIF: Vakıf Serisi

Hugo Tüm Zamanların En Iyi Serisi Ödülü

1941 yılında genç bir bilim insanı ve yazar olarak İsaac Asimov, Edward Gibbon’ın yazdığı Roma Imparatorluğu’nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi’nden etkilenerek çağının çok ötesinde bir destan yazdı: Galaktik Imparatorluk’un çöküşü ve feodalizmin dönüşü, Ikinci Galaktik Imparatorluk dönemindeki güvenli ortamdan geçmişe bakan bir bakış açısıyla anlatıldı. Işte bu süreç sonucunda “Tarih tahmin edilebilir mi?”, “Toplum nasıl yönetilmeli?” ya da “Imparatorluklar neden yükselir ve çöker?” gibi soruları sormaktan çekinmeyen destansı Vakıf Serisi ortaya çıktı.

Kitabı Satın Almak İçin Tıklayınız

Zaman Bisikleti

Zaman için dolaşabilen bir bisikletiniz olmasını istemez miydiniz? Bisikletinize atlayıp, eski çağlara kadar gidip dünyamızın ilk günlerinde yaşayan insanları yakından görmek hoşunuza gitmez miydi? Yağmur ile Damla, işte böyle bir Zaman Bisikleti icat eden iki kardeş. Değişik bir bisiklet bu. Babalarıyla birlikte sık sık bisiklete atlayıp eski çağlara gidiyorlar. Günümüzden tüm yüz bin yıl öncesine. Akdeniz’in en güzel kentlerinden biri olan Antalya’nın biraz ötesindeki ‘Karain Mağarası’nın yakınında duruyorlar. Orada, bugünkü insanların ataları olan ilk insanları görüyorlar. Çuka ile Anin de bu mağarada yaşayan iki kardeş. Bu iki kardeşin en önemli özelliği, gördükleri şeylerden kimsenin akıl edemeyeceği sonuçlar çıkarıp yeni buluşlar yapmak. Yüz bin yıl öncesinde iki kardeş: Çuka ile Anin, yüz bin yılın bugününde de yine iki kardeş: Yağmur ile Damla. Ve yaşayacağınız ilginç bir serüven!

Kitabı Satın Almak İçin Tıklayınız

Ölümcül Yumurtalar

1917 Rus Devrimi’ni izleyen çalkantılı yıllar yeni bir Sovyet gerçekliğini ortaya koyarken, dahi zooloji profesörü Persikov da canlı organizmaların üreme hızlarını artıran ve onları devleştiren yeni bir “kızıl” ışın keşfeder. O sıralarda Sovyet cumhuriyetlerindeki bütün tavukları kırıp geçiren bir salgın patlak verince, Persikov’un henüz test edilmemiş buluşu bu soruna bir çare olarak görülür. Zira bilimde ilerleme ve bu sayede düşmanlarla rakipleri geride bırakma, Stalin döneminin yol gösterici ilkesidir. Stalin’in iktidara geldiği 1924 yılında yazılmasına karşın 1928’de geçen bu bilimkurgu, iktidarın ve bilginin kötüye kullanılmasının sonuçlarına işaret eden parlak bir sistem eleştirisidir.

Kitabı Satın Almak İçin Tıklayınız


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu