Dünya Sağlık Örgütü DSÖ Sağlıkta Acil Durumlar Bölümü’nün (WHE) misyonu, Üye Devletlerin sağlıkla ilgili acil durum risklerini değerlendirme, önleme ve yönetme kapasitesini geliştirmek ve UST’de tanımlandığı gibi tüm tehlike acil durumlarını içerecek şekilde uluslararası sağlık müdahalesine liderlik etmek ve koordine etmektir ( 2005) ve etkilenen nüfusa etkili yardım ve iyileşme sağlamak.
WHE Bölümü, risk yönetimi döngüsü boyunca tüm sağlık tehlikelerini öngörülebilir, yetenekli, güvenilir, uyarlanabilir ve hesap verebilir bir şekilde ele almak için DSÖ’nün sağlıkla ilgili acil durumlarda ve risk analizinde operasyonel, teknik ve normatif kapasitelerini bir araya getirir ve geliştirir. Program, yerel ve ulusal yetenekleri güçlendirecek yöntemlerle tutarlı olarak, salgınlar ve acil durumlardan risk altında olan veya bunlardan etkilenen kişileri desteklemek amacıyla daha geniş bir insani yardım ve acil durum yönetimi mimarisi içerisinde çalışacak şekilde tasarlanmıştır.
Avrupa İnsani ve Sağlıkla İlgili Acil Durumlara Hazırlık Merkezi (PHHE), eğitim fırsatlarının geliştirilmesi ve uygulanması da dahil olmak üzere kapasite oluşturmaya yönelik yenilikçi, işbirlikçi ve sürdürülebilir yaklaşımlar yoluyla DSÖ/EURO Üye Devletlerinin insani ve sağlıkla ilgili acil durumlara hazırlık kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. acil durum ve afet risklerinin azaltılmasında, sürdürülebilir kapasite geliştirme konusunda özel ülke desteğinin sağlanması ve Bölge’de kapasite geliştirme kaynaklarına erişimin kolaylaştırılması.
Dünya Sağlık Örgütü Teknik İş İlanı için Tıklayınız
Dünya Sağlık Örgütü Teknik 2. İş İlanı için Tıklayınız
GÖREVLERİN TANIMI
- Teknik Görevli, acil durum mimarisi için Bölgesel dijital sağlığın geliştirilmesini ve Bölgesel Jeo-uzaysal merkezin kurulmasını destekleyecektir.
- Bu pozisyonun amacı, acil durumlara hazırlık ve müdahale konusunda kapasite güçlendirmenin sağlanmasında PHHE’nin teknik faaliyetlerini desteklemek, koordine etmek ve geliştirmektir.
- Devredilen yetki çerçevesinde görevli kişiye aşağıdaki görevler verilir:
- Bölgesel Dijital Sağlık eylem planına uygun olarak DSÖ/Avrupa acil durumlar için dijital sağlık yol haritasının geliştirilmesine katkıda bulunmak
- Acil durumlarda dijital sağlığı desteklemek için yeni kavramların, araçların ve stratejilerin geliştirilmesine ve uygulanmasına işbirliği içinde katılın ve destek olun.
- Bölgesel Jeo-uzaysal Koordinasyon merkezinin kurulmasına katkıda bulunmak: yol haritasının geliştirilmesi, SoP’lerin geliştirilmesi, ihtiyaç duyulan kaynakların belirlenmesi,
- CBS tabanlı teknolojiler de dahil olmak üzere, DSÖ, Üye Devletler ve DSÖ/Avrupa Bölgesindeki ortaklar arasında mevcut olan dijital sağlıkla ilgili mevcut kaynakların (insan kaynakları, mevcut yaklaşımlar ve araçlar) haritasını çıkarın
- Acil durumlara yönelik dijital sağlık ve CBS tabanlı teknolojiler açısından DSÖ ülke ofislerinin ve Üye Devletlerin ihtiyaçlarını değerlendirmek
- Üye Devletlerin GIS stratejilerini geliştirmelerinde ve GIS kapasitelerini geliştirmelerinde destek olun ve gerektiğinde Üye Devletlere, DSÖ ülke Ofislerine ve DSÖ/Avrupa Bölümlerine teknik destek sağlayın.
- Acil durumlara hazırlık/müdahale için uygun dijital sağlık araçlarının yanı sıra programlarını destekleyecek GIS yöntemleri ve araçlarının belirlenmesi konusunda ülke ofislerine, Üye Devletlere ve ilgili Bölgesel DSÖ ekiplerine teknik tavsiye sağlamak
- Acil durumlarda bilinçli planlama ve karar alma için veri kullanımını, bilgi paylaşımını ve görselleştirmeyi iyileştirin
Bölgedeki Acil Durum operasyonlarında BT platformlarının (örn. Aktivite Bilgisi, Power Bi) ve GIS araçlarının kullanılabilirliğinin, aboneliğinin ve sağlanmasının sağlanması - WHE/EMO’ya destek olarak ülkelerdeki sağlık bilgi sistemlerinin değerlendirilmesine ve Acil Durum Müdahale Bilgi Yönetim Sistemlerinin (ERIMS) geliştirilmesine katkıda bulunmak ve acil müdahale veri yönetimi iş akışı (veri toplama, birleştirme, görüntüleme, veri toplama) ile ilgili konularda muadillerine tavsiyelerde bulunmak. analiz ve raporlama).
- İlgili WHE ekiplerine destek olarak, CBS ve dijital sağlık çözümleri aracılığıyla DSÖ Avrupa Bölgesindeki acil durum müdahalelerinin izlenmesine katkıda bulunun.
- Acil durumlara yönelik dijital sağlık ve CBS konusunda çeşitli hedef kitlelere yönelik eğitim kursları tasarlayın ve yürütün.
- Verilen diğer ilgili görevleri yerine getirmek.