Üretkenlik, Çalışma Performansı Artırmak, işleri etkili ve zamanında gerçekleştirme yeteneğidir. Günümüzün yoğun ve rekabetçi iş dünyasında, her işletme, organizasyon veya kurum için oldukça önemlidir. Üretkenlik, işleri başarıyla yapmaktan daha fazlasıdır. Kaynak yatırımı ve tahsisi ile ilgilidir, şirket veya işletmeler temel hedeflerine ulaşmak için böyle performans gösterirler.
2019’da yeni hedeflere ulaşmak önemlidir. Yeni üretkenlik yazılımınız için alışveriş yaparken bunları aklınızda bulundurabilirsiniz: maliyet, güvenilirlik, platformlar arası uyumluluk, teknik destek vb. Sizler için piyasada en çok önerilen üretkenlik yazılımlarını konularına göre derledik.
Proje ve Görev Yönetimi
Monday.com
Monday.com, ekip yönetimi çözümü oluşturmak için kurulmuştur. İnsanlar herhangi bir sektördeki işyeri süreçlerine bağlanır. 140’dan fazla ülkede kullanılmaktadır. Kullanıcı arayüzü sezgisel ve etkileyicidir. Sadeliği nedeniyle işbirliğini verimli ve eğlenceli kılar.
Bu aracın, mobil ve çevrimiçi proje ve görev yönetimi platformunda en iyi kullanıcı deneyimlerinden birine sahip olduğu kabul edilir. Kullanılabilirlik, özelleştirme, yönetici kontrolü, grup yönetimi ve kontrolü, özel veya genel kontrol, grup içi mesajlaşma ve daha fazlasını içerir.
Asana
Asana’nın ardındaki mantra, farklı organizasyonlardaki ekiplerin zahmetsizce birlikte çalışmalarını sağlamaktır. Yazılım çok sayıda özelleştirme ile birlikte gelir. Kullanıcı olarak bir proje oluşturduğunuzda, geleneksel görev görünümü ve kanban tarzı pano görünümü arasında seçim yapabilirsiniz. Pano, bir projedeki ilerlemeyi görmenizi sağlar ve mükemmel bir gelişmiş arama araçları kümesi içerir. Ayrıca, Asana’nın Android ve iOS uygulamaları, web arayüzünün temiz görünümünü ve hissini korumuştur.
Trello
Trello 2010 yazında kuruldu ve iki yıl sonra platform 500.000 üyeye ulaştı. Satış, pazarlama, İK ve operasyon alanlarındaki herkes bu ürünle başarılı bir şekilde işbirliği yapabilir.
Ayrıca, araç 100’den fazla Google Drive, Slack, Jira ve diğerleriyle entegrasyonlara sahiptir. Ürün çeşitli platformlarda kusursuz çalışmaktadır. İyi bilinen özelliklerden bazıları arasında hız, kolay kullanımı ve kurulumu da bulunmaktadır. Arayüzü; son tarihler, ödevler, dosya depolama, kontrol listeleri ve daha fazlasını içerir.
Jira
Jira yazılımı esnektir ve yeni nesil projesi olarak kabul edilir. Ekiplerin yazılımı bir kuruluşun gereksinimlerine göre tasarlamasını ve uyarlamasını sağlar. Uzun vadeli hedefler, proje yol haritaları, iş durumu, gerçek zamanlı sürüm bilgileri ve daha pek çok konuda görüş netliğine sahip olmayı içerir. Ek olarak, arayüz özelleştirilebilir.
Atlassian Cloud, Google Apps’ta birden fazla ayrı alanı, alt alanı veya alan takma adını desteklememektedir.
Evernote Business
Evernote, 2008 yılında kuruldu ve 2011 yılına kadar 11 milyon kullanıcıya ulaştı. Şirket, ürünlerinin sürekli artan bilgi hacmine ve hızına hitap etmesi amacıyla kuruldu. Çok yönlülük ve işlevsellik nedeniyle takım gruplarını bir araya getirmeye yardımcı olmaktadır. Belgeler oluşturur, projeler üzerinde işbirliği yapar, bilgileri tek bir yerde saklar.
Ayrıca, aradığınız bilgiyi hızlı bir şekilde bulabilirsiniz ve zaten kullandığınız mevcut araçlarla etkili arama yetenekleri ve entegrasyonları içerir.
İletişim
Slack
Slack 2013 yılında kuruldu ve bir işbirliği merkezi olarak duyuruldu. Slack, üretkenliğin yaşandığı yerdir. Yeni bir projeye başladığınızda, yeni personel alımı, kod dağıtımı, bir satış sözleşmesini gözden geçirmeyi, bütçeyi kesinleştirmeyi… Slack bunların hepsini kapsar.
En önemli özelliklerden bazıları; son derece özelleştirilebilir bildirimler ve ofis araçlarıyla kesintisiz entegrasyonlar. Yazılımın ücretsiz sürümü özelliklerle birlikte gelir, ancak eski mesajları arşivlemez. Bu nedenle, kuruluşunuz veya işiniz için en iyi seçeneklerin neler olduğunu gözden geçirmelisiniz.
Spike
Yeni çıkan Spike, ekiplerin üretkenliği, iletişimi ve işbirliğini sürdürmesine yardımcı olarak e-postaları daha iletişimli hale getirir. Bunların hepsi gelen kutusundan elde edilir. Spike, mevcut herhangi bir e-postayı (O365, Google Suite ve IMAP) gerçek zamanlı bir mesajlaşma sistemine dönüştürerek iletişiminizi daha işlevsel ve verimli hale getirir.
Spike’ın özellikleri arasında yerleşik gruplar ve kanallar, sesli ve görüntülü aramalar, e-posta şifreleme, tüm dosyalarınıza anında erişim ve daha fazlası bulunmaktadır.
Kreasyon – Yaratıcılık
Office 365
Ve tabii ki Microsoft Office 365, tam bir verimlilik yazılımıdır. Elbette hepimiz Word, Excel, PowerPoint ve Outlook ile tanışıyoruz. Ancak 365 ile birlikte gelen daha fazla özellik var.
İşletme sınıfı e-posta adresiniz, çevrimiçi depolama alanınız ve ekip çalışması çözümleriniz olabilir. Bu hizmetlere hemen hemen her yerden erişilebilir.
Bu pakette, bir sunum yazılımı olan ve PowerPoint’in üstündeki bir adım olan Microsoft Sway bulunmaktadır.
Grammarly
Grammarly, düzenleme zamanını azaltmaya yardımcı olur. Hukuk, sağlık, akademi, pazarlama, mühendislik ve gazetecilik gibi sektörlerdeki profesyoneller, İngilizce yazılarının doğruluğu hakkında anında geri bildirim sağlarlar.
Uzantıyı Google Chrome’dan yükledikten sonra, sosyal medya ve diğer uygulamaları kullanarak bir e-posta hazırlarken düzeltmeler alabilirsiniz. Grammarly, AI desteklidir ve sunumdan önce yazım ve dilbilgisini kontrol etmek için harika bir araçtır.
Ekip Analizi
ActivTrak
ActivTrak, ekip davranış analitiğine erişmenizi sağlayan bir iş zekası aracıdır. Başka bir deyişle, veri odaklıdır. Aktif dizin entegrasyonuyla iki faktörlü kimlik doğrulama içerir. Uyarılarınızı da otomatikleştirebilirsiniz ve kullanımı kolay yönetici kontrolleriyle sezgisel bir arayüze sahiptir.
Ayrıca, Google hesabı ile oturum açma, iOS uygulaması, verimlilik takibi ve daha fazlasıyla birlikte gelir. Ürün, ekip davranışı analitiği ile birlikte çalışan verimlilik ölçümleri sunar.
Son Söz
Şirketinizin büyüklüğüne, bütçesine, kaynaklarına ve ihtiyaçlarına bağlı olarak, tüm verimlilik yazılımları sorununuzu tam olarak çözmeyebilir. İşletmeniz için üretilmiş doğru ürünü bulmak için yukarıda belirtilen sağlayıcılardan herhangi biri ile temas kurmak durumunda kalabilirsiniz.
Aysena Demir
Proje Yönetimi Okulu Editörü