Alternatif Bank Engelsiz Bankacılık Ideathon
Alternatif Bank Engelsiz Bankacılık Ideathon Neyi Amaçlıyoruz?
Alternatif Bank olarak Engelsiz Bankacılık çalışmalarımız kapsamında bankacılık hizmetlerine herkesin eşit şekilde ve kolaylıkla erişebileceği ‘hak temelli’ bir hizmet modeli sunmak için çalışıyoruz. Engelliler, yaşlılar, hamileler, kaza ve benzer nedenlerle kısıtlanmış tüm gruplara kolay ulaşılabilen hizmetler vermeyi hedefliyoruz.
Erişilebilirlik ve evrensel tasarım yaklaşımıyla bu sene 3.’sünü düzenlediğimiz “Engelsiz Bankacılık Ideathonu” ile bankamız hizmet kanallarına erişimde ya da ürünleri/hizmetleri çerçevesinde engelli gruplarının ihtiyaçlarına cevap verecek projeler geliştirilmesini bekliyoruz. Geliştirilecek projelerin Alternatif Bank Engelsiz Bankacılık Ideathonu 2021’de dereceye giren projelerden farklılaşmasını önemsiyoruz.
Program Akışı
24 Mart – 13 Nisan arasında Makers Türkiye Ekibi koordinasyonunda Ideathon Programı yürütülecek olup toplamda 4 defa online oturumda bir araya gelinecektir. Modül aralarında ekipler gerçek hedef kitle ile görüşme test etme faaliyetlerini yürütecektir. Projelerin sunumu, jüri değerlendirme ve sonuçların açıklanması ise 14 Nisan’da gerçekleştirilecektir.
BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ
Kimler Başvurabilir?
Tüm üniversite, yüksek lisans öğrencileri ve mezuniyetinin üzerinden en fazla 1 yıl geçmiş yeni mezunlar katılabilir.
Takımlar en az 3 en fazla 5 kişilik gruplar halinde başvurabilecekler. Yapılacak ön değerlendirme sonrasında Ideathona en fazla 10 takım kabul edilecektir.
Takım arkadaşlarınla birlikte kısa bir sürede yaratıcılığını kullanarak sosyal fayda sağlayacak bir konu hakkında çıktı üreterek topluma fayda sağlamak için
Para ödülü, staj imkanı ve mülakat
simülasyonu gibi ödüller kazanmak için
Ideathon’a katılmaya hak kazananlara Makers Türkiye Ekibi tarafından verilecek ve ömür boyu sahip olunacak Design Thinking Eğitim Videosu yanında süreç boyunca yine Makers Türkiye danışmanları tarafından hem teorik hem de uygulamalı verilecek eğitim fırsatı için.
Ideathon Programı online olarak yürütülecek olup Zoom ve Mural platformları üzerinden yürütülecektir. Katılımcıların bu platformlara erişim yetkilerinin olması beklenmektedir. (Mural’a sağlıklı sağlıklı erişim için Google Chrome kullanılması tavsiye edilmektedir)