Erasmus+Erasmus+ Gençlik

Fransa Strasbourg 1 Hafta Erasmus+ Eğitim Kursu

Pozitif Hikaye Anlatıcıları Fransa Strasbourg 1 Hafta Erasmus+ Eğitim Kursu

Tarih: 24-30 Kasım 2024
Yer: Avrupa Gençlik Merkezi, Strasbourg, Fransa

Bu çalışma oturumunun amacı, katılımcılara genç mülteci ve göçmenlerin yeni evlerinde değerli, kabul görmüş ve aidiyet hissine sahip olmalarını sağlayacak pozitif anlatılar oluşturabilmeleri için gerekli donanımı sağlamaktır. Ayrıca, bu yeni evlerin ayrımcılıktan arınmış, hoşgörülü ve kapsayıcı yerler olmasını desteklemektir. Bu sayede insanlar farklı kültürlerini paylaşabilir ve özgürce ifade edebilir, göçmenlerin topluma kattıkları değerler anlaşılır ve kutlanır.

Fransa Strasbourg 1 Hafta Erasmus+ Eğitim Kursu Başvuru için Tıklayınız

Hedefler:

  • Katılımcıların birbirleriyle bağlantı kurarak bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları, harekete geçmek için motive olmaları ve ilham almaları.
  • Katılımcıların, kendi bağlamlarında göçmenler hakkında mevcut ana anlatılar ve hikayeler hakkında bilgi ve farkındalıklarını geliştirmeleri.
  • Katılımcıların, mülteciler, göçmenler ve ev sahibi toplulukları etkileyen temel insan hakları meseleleri hakkında derinlemesine bir anlayış geliştirmeleri.
  • Katılımcıların, mülteciler ve göçmenler hakkında hak temelli yaklaşımları teşvik eden ve anlatıları olumlu yönde değiştiren etkili hikayeler geliştirme becerilerini, bilgi ve özgüvenlerini artırmaları.
  • Katılımcıların, mülteciler ve göçmenler hakkındaki anlatıları değiştirecek etkili hikaye anlatıcılığı projeleri, girişimleri ve eylemlerine yönelik uygulanabilir öneriler ve planlar geliştirmeleri.
  • Katılımcıların, Avrupa Konseyi’nin mülteciler ve göçmenleri desteklemede oynadığı rol, temel araçlar, bilgi yaklaşımları ve politikalar hakkında bilgi edinmeleri.

Katılım Ücreti:
Tüm masraflar, seyahat giderleri, konaklama ve yemekler dahil olmak üzere karşılanacaktır. Çalışma oturumları için kayıt ücreti, katılımcı başına 50 € olarak belirlenmiştir. Bu ücret, seyahat masraflarının geri ödemesinden düşülmektedir.

Konaklama ve Yemek:
Konaklama ve günde üç öğün yemek, Avrupa Konseyi Gençlik Departmanı tarafından EYCB’de (Avrupa Gençlik Merkezi) sağlanacaktır.

Seyahat Giderlerinin Karşılanması:
Seyahat giderleri, konaklama ve yemekler dahil tüm masraflar karşılanacaktır. Çalışma oturumları için belirlenen 50 € kayıt ücreti, seyahat masraflarının geri ödemesinden düşülmektedir.


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu