Erasmus+Erasmus+ Gençlik

DiscoverEU ile Avrupa’yı Ücretsiz Gezme Fırsatı

DiscoverEU ile Avrupa’yı Keşfetmeye Hazır mısın?

18 yaşında mısın ve Erasmus+ programına üye bir AB Üye Devletinin veya ilişkili üçüncü ülkelerden birinin vatandaşı ya da sakini misin? O halde Avrupa’yı keşfetmek için müthiş bir fırsat seni bekliyor!

Bir Sonraki Başvuru Turu Ne Zaman? Bir sonraki DiscoverEU başvuru dönemi 2 Ekim 2024 (Brüksel saatiyle 12:00) ile 16 Ekim 2024 (Brüksel saatiyle 12:00) arasında gerçekleşecek. Başvuru sayfasında D-Günü’nde “Şimdi Başvur” butonunu bulacaksınız!

DiscoverEU Nedir? DiscoverEU, Erasmus+ programının bir parçası olarak Avrupa’nın kültürel çeşitliliğini, tarihi mirasını keşfetme ve kıtadan insanlarla tanışma imkânı sunar. Seçildiğin takdirde trenle seyahat etme önceliğiyle birlikte bir seyahat bileti alacak, kültürel etkinliklerde, spor aktivitelerinde, yerel ulaşımda, konaklama ve yemeklerde çeşitli indirimler kazanacaksın.

DiscoverEU ile Avrupa’yı Ücretsiz Gezme Fırsatı Başvuru için Tıklayınız

Nasıl Katılabilirsin? Başvuru için gerekenler:

  • 1 Ocak 2006 ile 31 Aralık 2006 arasında doğmuş olmak,
  • Online başvuru formunda kimlik kartı, pasaport veya oturma kartı numarasını doğru bir şekilde doldurmak,
  • Bir AB üye devleti ya da Erasmus+ programına bağlı üçüncü ülkelerden (İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan, Türkiye) birinin vatandaşı ya da sakini olmak.

Başvurun ardından bir bilgi yarışmasına katılman gerekecek (grup üyesi olarak başvurmadığın sürece).

Seyahat Süresi: Seçilirsen, 1 Mart 2025 ile 31 Mayıs 2026 tarihleri arasında minimum 1 gün, maksimum 30 gün boyunca Avrupa’da seyahat edebilirsin. Özel ihtiyaçları olan adaylar için destek sağlanmaktadır.

Arkadaşlarınla Seyahat Etmek İster misin? Evet, yalnız seyahat edebilir veya en fazla 4 arkadaşını da yanına alabilirsin! Grup başvurusunda bulunmak için arkadaşların, senin başvuru kodunu kullanarak kendi başvurularını yapabilirler. Ayrıca diğer DiscoverEU gezginleriyle de DiscoverEU Facebook Grubu aracılığıyla tanışabilirsin.

Seçildikten sonra Erasmus+ Ulusal Ajansları, yola çıkmadan önce katılabileceğin toplantılar ve gezgin buluşmaları ile seyahatine hazırlanmanı sağlayacak.

Deneyimlerini Paylaş DiscoverEU gezginleri otomatik olarak DiscoverEU Elçisi olur. Elçi olarak #DiscoverEU etiketiyle seyahat deneyimlerini sosyal medyada paylaşman ve dilersen okulunda veya çevrende sunum yapman için davet edileceksin.

Daha Fazla Bilgi? Önceki başvuru turlarına dair bilgiler ve DiscoverEU gezginlerinin deneyimlerini görmek için DiscoverEU bilgi sayfalarını inceleyebilirsin.


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu