Erasmus+Erasmus+ Gençlik

İstanbul 10 Gün Erasmus+ Eğitim Kursu

Start-up: Girişimcilik Değişimi – Almanya ve Türkiye’deki Gençlik Çalışanlarının Güçlendirilmesi
Eğitim Kursu 11-20 Temmuz 2024 | İstanbul, Türkiye

“Start UP: Girişimcilik Değişimi”, Almanya ve Türkiye’den genç çalışanların güçlendirilmesine yönelik İstanbul ve Berlin’de 10 günlük bir programdır. Girişimcilik üzerine etkileşimli oturumlar, startuplara ziyaretler ve ortak çalışma alanları içerir.
Şu anda iki değişimle “Girişimcilik Değişimi: Almanya ve Türkiye’de Gençliği Güçlendirmek” başlıklı bir gençlik çalışanları eğitim programı planlıyoruz. Bu program, varış ve ayrılışa ayrılmış 2 günü de içerecek şekilde, iki kez 10 günlük bir süreye yayılacaktır. Programlardan biri Berlin’de, diğeri ise İstanbul’da gerçekleştirilecek. Her proje programı için her ülkeden 10 gençlik çalışanını davet etmek istiyoruz.

Bu eğitim sırasında girişimcilik temasına odaklanarak katılımcılara değerli içgörüler ve bilgiler sunmayı amaçlıyoruz. Program, gençler arasında rekabet ortamını eşitlemeyi ve girişimci ruhu geliştirmeyi amaçlayan çeşitli etkinlik ve oturumlardan oluşacak. Ele alınacak temel konulardan bazıları, bireysel girişimcilerin toplumdaki rolünü, proje oluşturmak için ortak bulma sürecini ve girişimcilikle bağlantılı olarak internetin işleyişini içermektedir.

İstanbul 10 Gün Erasmus+ Eğitim Kursu Başvuru için Tıklayınız

Programda eğitim oturumlarının yanı sıra ortak çalışma alanlarına, başarılı start-up şirketlere ve kuluçka merkezlerine uygulamalı ziyaretler de yer alacak. Bu ziyaretler katılımcılara hem Almanya hem de Türkiye’deki start-up sahnesine ilişkin ilk elden deneyim kazandıracak. Ayrıca katılımcılara tartışmalara ve düşünce gruplarına katılma ve eğitim sırasında kazanılan bilgilerin yaygınlaştırılması için bir strateji geliştirme fırsatları sunulacaktır. Bu proje Alman Türk Gençlik Köprüsü tarafından finanse edilmektedir.

Program, Almanya ve Türkiye’de ikamet eden 18+ yaş arası katılımcılara açıktır.
Faydalar
Katılımcılar girişimcilik hakkında değerli içgörüler ve bilgiler kazanacaklar. Ortak çalışma alanlarını, başarılı start-up şirketlerini ve kuluçka merkezlerini ziyaret etme fırsatı bulacaklar. Ayrıca tartışmalara ve düşünce gruplarına katılma ve eğitim sırasında kazanılan bilgileri yaygınlaştırma stratejisi geliştirme şansına da sahip olacaklar.


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu