BlogOnline Kaynaklar

2024 Yılının En İyi 30 Online Eğitim Sitesi

Dijital öğrenme dünyası, bilgiye erişimin sınırlarını zorlayarak, her yaştan ve her meslek grubundan bireyin Online Eğitim Sitesi ihtiyaçlarını karşılamak için geniş bir yelpaze sunuyor. 2024 yılı itibarıyla, online eğitim siteleri, kapsamlı kurslardan pratik beceri eğitimlerine kadar geniş bir içerik sunarak, öğrenme deneyimini daha erişilebilir ve etkili hale getiriyor.

Bu yazıda, alanında öne çıkan ve kullanıcılarına kaliteli eğitim materyalleri, etkileşimli öğrenme araçları ve pratik beceri geliştirme fırsatları sunan 30 online eğitim sitesini keşfedeceksiniz. Kapsamlı bir inceleme ile sizlere, hem kişisel hem de profesyonel gelişiminizi destekleyecek, eğitim yolculuğunuzda size ilham verecek en iyi platformları tanıtacağız. Eğitimdeki bu dijital devrimden nasıl yararlanabileceğinizi ve hangi platformların sizin için en uygun olduğunu öğrenmeye hazır olun!

2024 Yılının En İyi 30 Online Eğitim Sitesi

Academic Earth

Academic Earth Online Eğitim Sitesi dünyanın önde gelen üniversitelerinden ve kolejlerinden ücretsiz çevrimiçi üniversite kurslarının toplandığı bir platformdur. Sitede birçok konuda spesifik kurslar bulabilir ve üniversitelere göre arama yapabilirsiniz. Platform, farklı hizmetlerden öğrenmenize yardımcı olmak için oynatma listeleri ve video grupları da toplar.

Academic Earth Web Sitesi için Tıklayınız

Alison Learning Paths

Alison, çeşitli alanlarda uzmanlar tarafından oluşturulan ücretsiz çevrimiçi kurslar sunar. İçeriği, eğitimciler ve girişimcilerden oluşan bir karışım oluşturur. Bazı kurslar, farklı sertifikalar ve sınavlar gibi çok belirli projelerde yardımcı olmak amacıyla çeşitli şirketler tarafından desteklenir.

Dersler, pazarlama, sağlık, beşeri bilimler, bilim ve teknoloji gibi birkaç ana kategoriye ayrılır. Daha ileri düzey derslerin bazıları ücretli olabilir, ancak hizmet, başka bir yerde diploma kazanmak için temel bilgi sağlamayı amaçlayan birçok ücretsiz çevrimiçi öğrenme yolu sunar.

Alison Learning Paths Web Sitesi için Tıklayınız

BetterExplained

Gerçek dünyada matematiği öğrenmek ve uygulamalarını keşfetmek isteyenler için BetterExplained Online Eğitim Sitesi ilginç dersler, makaleler ve eğitim materyalleri sunar. Bireysel dersler ve çevrimiçi kurs metinleri genellikle ücretsizdir. “Tam” kursları satın alarak PDF formatındaki ders kitapları, video dersler, quizler ve webinar davetiyeleri gibi ek içeriklere ulaşabilirsiniz.

Kurslar, geniş bir çalışma alanını ve karmaşıklığı kapsar, ayrıca matematik kurallarının bilgisayar programlama ve web geliştirme gibi özel alanlarda nasıl rehberlik ettiğini gösterir.

BetterExplained Web Sitesi için Tıklayınız

Canvas Network

Canvas Network, eğitmenler için profesyonel gelişim kursları ve programlarına erişim sağlar; bazı kurslar ise halka açıktır. Bir e-posta ile kaydolabilir ve geniş bir içerik ve ders yelpazesine erişebilirsiniz. Ayrıca, Canvas’ın sunduğu içerikler açık lisans altında mevcuttur, bu da ders planları ve içerik oluşturmak isteyenlerin bazı materyalleri kullanabilmesini sağlar.

Canvas, çeşitli dillerde kurslar ve araçlar sunar, bu da onu listemizdeki diğer seçeneklere göre daha açık ve erişilebilir hale getirir.

Canvas Network Web Sitesi için Tıklayınız

Carnegie Mellon Open Learning Initiative

Carnegie Mellon University, birçok dersini çevrimiçi olarak sunar ve herkese açık bir ücretsiz bölüm de bulunmaktadır. Open Learning Initiative altında bulunan “bağımsız öğrenici kursları” herkes için ücretsizdir.

Bir kurs bulduğunuzda, basitçe bir hesap oluşturup kursu listenize ekleyebilirsiniz. Daha sonra, kontrol paneliniz “Açık & Ücretsiz” kurs seçeneklerinizi gösterecek ve derslerinizin durumunu takip edecektir.

İş yönetimi, bilgisayar programlama ve kimya gibi çeşitli alanlarda kaynaklar bulabilirsiniz; ayrıca profesyonel gelişim kursları da mevcuttur. Ücretsiz kurslar STEM içeriğine odaklanırken, Fransızca gibi diğer konular için bazı ücretli planlar da bulunmaktadır.

Carnegie Mellon Open Learning Initiative Web Sitesi için Tıklayınız

Codecademy

Codecademy Online Eğitim Sitesi, insanlara kodlama öğretmeye adanmış bir platformdur. Ücretsiz hizmeti, sizi hareketli ve motive kalmanızı sağlayan destekleyici gruplar ve oyunlaştırılmış puan sistemi ile hızlı tempolu öğretim yöntemini kullanarak milyonlarca kişiye yardım etmiştir.

Ücretsiz kurslar ve daha doğrudan rehberlik ve destek sunan ücretli üyelikler bulabilirsiniz. Bu, serbest çalışma kariyerinizi başlatmak için kullanabileceğiniz gerçek dünya portföyleri oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Platform, PHP, Python ve Ruby gibi birçok dilde kurslar sunar ve öğrenciler genellikle kurslarını tamamladıklarında projeler geliştirmekte ve dağıtmakta olurlar.

Codecademy Web Sitesi için Tıklayınız

Coursera

Coursera, çevrimiçi kurslar ve eğitimde belki de en büyük isimdir; dünya çapında üniversiteler ve ortaklar tarafından sunulan 7.000’den fazla uzmanlaşmış kurs sunmaktadır. Hizmetin büyük bir kısmı ücretsiz olarak erişilebilir veya akredite bir üniversiteden çevrimiçi bir derece kazanmak için kullanılabilir.

Yazılım şirketleri de birçok sertifikasyon dersi ve sınavını Coursera’ya eklemiştir; bu da size veritabanı yönetimi ve kurumsal kaynak planlama (ERP) araçlarını kullanma gibi konularda yardımcı olabilir.

Ücretsiz kurslar, ücretli diplomalar ve üyelik programları arasında Coursera, listemizdeki diğer platformlardan çok daha fazla ders, kurs ve akreditasyon desteği sunmaktadır.

Coursera Web Sitesi için Tıklayınız

Drawspace

Drawspace Online Eğitim Sitesi, çeşitli çizim tekniklerini öğrenmenize yardımcı olacak tam kurslar ve bireysel dersler sunar. Platform, hem ücretsiz hem de ücretli içeriklerin bir karışımını sağlar. Çizim ve boyamanın temellerinden ileri düzey tekniklere, insan çiziminden çay poşetleriyle sanat yaratma veya kendi renklerinizi yapma gibi özel tekniklere kadar geniş bir öğrenme yelpazesi sunar.

Sanatçı olmayı hedefliyorsanız, Drawspace Online Eğitim Sitesi ayrıca görsel sanatçı olarak çalışma, sanat engellerini aşma ve başkalarına sanat öğretme gibi konularla ilgili dersler de içerir.

Drawspace Web Sitesi için Tıklayınız

edX

edX Online Eğitim Sitesi, Harvard ve MIT tarafından kurulan bir çevrimiçi öğrenme platformudur. Küresel bir kâr amacı gütmeyen kuruluş olarak, bilgisayar bilimi, diller, mühendislik, psikoloji, yazı, elektronik, biyoloji ve pazarlama gibi konularda öğretmenler ve üniversitelerden kurslar sunar. Çoğu kurs ücretsizdir; ancak bir kursu tamamladığınızı belgeleyen doğrulama sertifikası için ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca, platformu derece programlarını araştırmak için de kullanabilirsiniz.

edX Web Sitesi için Tıklayınız

FutureLearn

FutureLearn, 260’tan fazla önde gelen üniversite ve kuruluş tarafından sunulan çevrimiçi kurslar sunar; bunlar arasında Glasgow Üniversitesi ve King’s College London bulunmaktadır. Kendi hızınıza göre sertifikalar kazanabilirsiniz. Ders seçenekleri arasında içerik pazarlama için kopya yazarlığı, üreteç AI, biyokimya ve kişisel gelişim girişimi gibi geniş bir kurs yelpazesi bulunmaktadır.

Bireysel derslerin yanı sıra, çeşitli disiplinlerde ustalaşmak için belirli yolları seçebilirsiniz. Örneğin, İleri ve Uygulamalı AI kursu, IT ve bilgisayar bilimi alanında dört ders içerir. Bu kurs Microsoft tarafından akredite edilmiştir ve genellikle 15 hafta süren bir süre gerektirir.

FutureLearn Web Sitesi için Tıklayınız

General Assembly

General Assembly Online Eğitim Sitesi, tasarım, iş ve teknoloji eğitimine odaklanır ve dünya çapında birkaç şehirde kampüsleri bulunmaktadır. Platform, çevrimiçi tam zamanlı ve yarı zamanlı sınıflar, atölye çalışmaları, ücretsiz eğitim ve kodlama etkinlikleri sunar.

General Assembly, popüler dersleri canlı yayınlar ve eğitmenle ve diğer öğrencilerle gerçek zamanlı etkileşim sağlar. Seçimlerinize bağlı olarak maliyetler, tek seferlik derslerden çok parçalı atölye çalışmaları kadar değişebilir.

General Assembly Web Sitesi için Tıklayınız

GFCGlobal

GCFGlobal.org, Goodwill Community Foundation’ın (GCF) küresel girişiminden Online Eğitim Sitesi aracıdır. GCFGlobal, yaklaşık 20 yıldır sınıflar sunmakta olup, öncelikli olarak iş bulmaya yardımcı olmak için temel iş becerilerine odaklanır. Ayrıca finans, serbest çalışma, internet ve bilgisayar becerileri ve yaratıcı hobilerle ilgili yaşam becerileri de keşfedebilirsiniz.

Office 2019, 2016 ve 2013 arasındaki farkları öğrenmek gibi temel iş bilgisayarı programlarını öğrenmek istiyorsanız, bu liste üzerindeki en güçlü kaynaklardan biri olabilir. Hizmet, şu anda 200’den fazla konuda 2.300’den fazla ders sunmaktadır ve tamamı ücretsizdir.

GFCGlobal Web Sitesi için Tıklayınız

Hack Design

Hack Design, tasarım kariyerinizi oluşturmanıza ve gelişmenize yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış bir programdır. Ana tekliflerinden biri, haftalık tasarım derslerini e-posta yoluyla sunmaktır. Çoğu içerik ücretsizdir ve site, Lessons 101 bölümünde temel kursların küratörlüğünü yapar.

Hack Design, geleneksel kurs yapısını her zaman takip etmez. Öğretmenlerinin çoğu tasarım firmalarından geldiği için, bazı dersler blog yazıları ve bu firmaların web sitelerinde barındırılan diğer materyaller şeklindedir. Bununla birlikte, yeteneklerinizi test etmenize yardımcı olacak oyunlar gibi yeni deneyimlere ve yetenekli düşünce liderlerine erişim elde edersiniz.

Hack Design Web Sitesi için Tıklayınız

Harvard Online Courses

Harvard Üniversitesi Online Eğitim Sitesi, iş geliştirme veya STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarında eğitim almak isteyenler için bazı kurslarını ve özel projelerini çevrimiçi olarak sunmaktadır. Online Courses programı, ücretsiz ve ücretli programların bir karışımını sunar. Konular, en son bilgi işlem trendlerinden erken kaşiflerin yıldızları nasıl kullandığına kadar geniş bir yelpazeyi kapsar.

Çoğu kurs kendi hızınızda ilerleyebileceğiniz şekilde düzenlenmiştir ve Harvard profesörlerinin dersleri ile ek çalışma materyallerini içerir. Her ses veya video içeriği, erişilebilirliği artırmak için bir transkripti ile birlikte gelir. Harvard, yıllar içinde binlerce kursu çevrimiçi olarak sunmuş olsa da, her zaman yalnızca birkaç yüz kurs sunar. Bu nedenle, çoğu kursun kayıt tarihleri bulunmaktadır.

Harvard Online Courses Web Sitesi için Tıklayınız

HTML Dog

HTML öğrenmek istiyorsanız, harika bir başlangıç noktası HTML Dog’dur. Bu Online Eğitim Sitesi, HTML, CSS ve JavaScript ile web içeriği oluşturma konusunda ücretsiz öğreticiler, teknikler ve örnekler sunar. HTML Dog, bir web sitesini baştan sona kurmanıza yardımcı olmayı hedefler, bu yüzden içerik genellikle adım adım kılavuzlar ve belirli görevleri yerine getirmek için referanslar içerir.

Bu seçenek, becerilerinizi geliştirmenin veya bir web sitesinde yaşadığınız belirli bir sorunla ilgili yardım almanın ücretsiz bir yoludur. Ancak, teorik derinliklere inmeyip, bilgisayar bilimi hakkında uzun açıklamalar sunmaz.

HTML Dog Web Sitesi için Tıklayınız

Instructables

Instructables, el ile öğrenmenin eğlenceli olduğuna inanır. Bu web sitesi, insanlar tarafından yapılan fiziksel projeleri, hatta yemekleri sergilemek üzere tasarlanmıştır. Temel mühendislikten gelişmiş elektroniğe kadar birçok konuda bilgi edinirsiniz.

Eski kumaşları halatlara, eski paraları yüzüklere dönüştürmekten, dronlar yaratmaya veya 3D oyun kodlamaya kadar pek çok şey keşfetmek mümkündür. Projeler genellikle kullanıcılar ve amatörler tarafından sunulur, bu yüzden mevcut konular genellikle pop kültürüne yönelik (örneğin, popüler video oyunlarının karakterleri için aksesuar ve kostümler yaratmak) olabilir.

Instructables Web Sitesi için Tıklayınız

Iversity

Avrupa’nın “Coursera’sı” olarak övgüyle anılan Berlin merkezli Iversity, Avrupa ve uluslararası üniversitelerle iş birliği yaparak akademik dersler sunar. Şirket, çoğu ders için sertifikalar ve tamamlanma doğrulama belgeleri sağlar, bu sayede öğrenciler kurs katılımını ve öğrenimlerini resmi bir belge ile doğrulayabilir. Maliyetler değişken olup, bazı ücretsiz seçenekler de mevcuttur.

İşletmeler, çalışanlarını eğitmek için Iversity ile ortaklık yapabilirler veya belirli bir iş türü, organizasyon veya yazılım ile ilgili dersler alabilirsiniz. Eğer Almanca konuşuyorsanız veya Fransızca biliyorsanız, bu hizmet size büyük yardımı olabilir.

Iversity Web Sitesi için Tıklayınız

Khan Academy

Khan Academy, kar amacı gütmeyen bir çevrimiçi platform, ücretsiz eğitim “mikro-dersleri” sunar. Daha geleneksel akademik konulara odaklanan Khan Academy, matematik, bilim, ekonomi, beşeri bilimler ve biraz da bilgisayar programlama gibi alanlarda video ve metin tabanlı materyaller sunar. Khan Academy’nin ücretsiz olması, bir konuya dair temel bir anlayış kazanmak için mükemmel bir fırsat sağlar.

Organizasyon, okul çağındaki öğrenciler için çevrimiçi hizmetlerini genişletti ve her yaştan öğrenici, içerik, ders planları ve daha fazlasındaki büyümeden faydalanabilir.

Khan Academy Web Sitesi için Tıklayınız

LifeHack

LifeHack, hayatınızı daha etkili yönetmek için “hackleme” odaklı bir öğrenim aracıdır. Platform, ücretsiz değerlendirmeler, kitaplar, dersler ve bir podcast video serisi sunar. Kurslar, şirketin belirli bir yaşam tarzını teşvik etmek için oluşturduğu özel bir felsefeye dayanır. Prokrastinasyonu nasıl yenebilir ve günlük yaşamda nasıl daha motive olabilirsiniz gibi konularda ücretsiz seçeneklerle başlayabilirsiniz.

Bu kaynak, belirli bir konu, beceri veya meslek öğrenmek yerine, nasıl yaşadığınıza ve öğrendiğinize odaklanır.

LifeHack Web Sitesi için Tıklayınız

LinkedIn Learning

2020 yılında deneyimli çevrimiçi eğitim platformu Lynda.com, LinkedIn Learning olarak yeniden yapılandı. LinkedIn Learning, geniş bir video beceri ve öğretici kütüphanesi sunar. Abonelik ücreti ayda 19,99 $’dan başlamaktadır ve LinkedIn’in Premium Kariyer özelliklerini de içerir, bu da kariyerinizi geliştirmek için faydalı olabilir.

Hizmet, genellikle çoklu dillerde programlama gibi teknoloji becerilerine odaklanır. Bir LinkedIn hesabınız olması gerekecek ve şirket, mevcut işiniz, becerileriniz ve benzer profesyonellerin öğrenme eğilimlerine göre kurslar sunarak önerilerde bulunur.

LinkedIn Learning Web Sitesi için Tıklayınız

MasterClass

Bir MasterClass aboneliği, kullanıcıların 180’den fazla talep üzerine bireysel kursa erişmesini sağlar. Her kurs video dersler ve sınıf kılavuzları gibi ek içerikler içerir. Kursları çevrimiçi izleyebilir veya MasterClass uygulamasını indirerek hareket halindeyken kurs materyallerine erişebilirsiniz. Fiyatlar tek bir hesap ve cihaz için aylık 10 $’dan başlar ve aile planları da mevcuttur.

MasterClass kursları dünya çapında endüstri uzmanları tarafından verilir. Örneğin, Gordon Ramsay’den yemek pişirme, Bill Nye’dan bilim ve Stephen Curry’den basketbol becerileri öğrenebilirsiniz. Kurslar iş, yazı, ev ve yaşam tarzı, yemek ve sağlık gibi geniş bir konu yelpazesini kapsar.

MasterClass Web Sitesi için Tıklayınız

MIT OpenCourseWare

MIT OpenCourseWare Online Eğitim Sitesi, kayıt olmadan veya bir hesap oluşturmadan tarayabileceğiniz geniş bir kurs seti sunar. Sunulan kurslar, öğretim materyallerini ve ders müfredatını içerir—birçok kurs, öğretmenlerin bahsettiği ders kitaplarının ücretsiz çevrimiçi sürümlerini de sağlar.

İşletme, enerji, güzel sanatlar, beşeri bilimler, matematik, bilim, öğretim ve daha fazlası gibi alanlarda lisans ve lisansüstü düzeyinde kurslar bulabilirsiniz. Ayrıca, sesli ve videolu dersleri seçerek, bu tür içeriğin kullanımının daha kolay ve ilgi çekici olduğunu düşünüyorsanız, bu şekilde sıralama yapabilirsiniz.

MIT OpenCourseWare Web Sitesi için Tıklayınız

Open Culture

Open Culture Online Eğitim Sitesi, ücretsiz sınıflar, ses ve video ile ömür boyu öğrenmeyi destekleyen çevrimiçi eğitim materyallerini toplar. Kar amacı gütmeyen bu platform, internet üzerinde bulunan ücretsiz öğrenme kaynaklarını bulur ve kolayca taranabilen, sıralanabilen ve kullanılabilen bir koleksiyon oluşturur. Open Culture, ağırlıklı olarak üniversitelerden olmak üzere, şu anda 1,700’den fazla ücretsiz kurs sunmaktadır.

Bazı dersler için, dersi tamamladığınızda bir kredi veya sertifika alma seçeneğiniz bulunmaktadır. Bu seçenek bir maliyet içerir ve Open Culture, Coursera veya edX gibi kurs sağlayıcılardan bir bağlı kuruluş ücreti alır.

Open Culture Web Sitesi için Tıklayınız

Open Yale Courses

Yale Üniversitesi, Open Yale Courses Online Eğitim Sitesi programı aracılığıyla geniş bir ders ve konferans yelpazesi sunmaktadır. Her kurs, Yale profesörleri tarafından verilen tam sınıf ders videolarını içerir ve ayrıca müfredat, önerilen okumalar, sınavlar, problem setleri ve cevap anahtarları gibi ders materyallerini de sağlar. Birçok kurs, biyoloji, fizik ve siyaset bilimi gibi geniş çalışma alanlarının temel ve giriş seviyesinde incelemelerini sunar.

Open Yale Courses Web Sitesi için Tıklayınız

Thinkful

Web geliştirmeye odaklanan Thinkful Online Eğitim Sitesi, hızlı öğrenmek isteyenler için daha yoğun bir seçenektir. Kısa kurslar veya dersler yerine, bu yüksek yapılandırılmış program, tam zamanlı öğrenciler için beş ay boyunca 50 ila 60 saat sürer. Yaklaşık 8.500 dolardan başlayan öğrenim ücreti ile platform ucuz değildir. Ancak ödeme, işe başladığınızda ertelenebilir ve iş bulamazsanız para iade garantisi sunar.

Yazılım mühendisliği, veri analitiği ve UX/UI tasarımı gibi çeşitli derece programları sunar. Thinkful mezunlarının %80’inden fazlası, programın tamamlanmasından itibaren 180 gün içinde iş teklifi aldıklarını bildiriyor.

Thinkful Web Sitesi için Tıklayınız

Skillcrush

Skillcrush, kodlama odaklı bir eğitim şirketidir ve tasarım, kullanıcı deneyimi, dijital pazarlama ve HTML kodlama gibi alanlarda ücretsiz ve ücretli dersler sunar. Şirket, temel bilgileri öğrenmenize yardımcı olmak için sürekli olarak ücretsiz bir kodlama bootcamp’i sunar ve daha derinlemesine dersler için uygulamalı destek sağlar. Bootcamp, bilgisayar bilimi ve kodlamayı öğrenmek isteyen acemiler için tasarlanmıştır, bu nedenle deneyim veya mevcut kodlama bilgisi gerektirilmez.

Skillcrush Web Sitesi için Tıklayınız

Skillshare

Skillshare, yeni beceriler öğrenmek için bir topluluk pazar yeridir ve muhtemelen en sevdiğiniz bağımsız sanatçılara, YouTuber’lara veya podcaster’lara sponsor olmuştur. Geniş bir konu yelpazesi sunan Skillshare, müzik, çizim, resim, yaratıcı yazı, fotoğrafçılık ve video gibi kategorilerde video tabanlı yaratıcı kurslar içeren bir çevrimiçi kataloğa sahiptir. Ayrıca, çeşitli şehirlerde yüz yüze atölye çalışmalarını da bulabilirsiniz.

Birçok ders, üyelik gerektirmeden ve ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bazı dersler ise ücretlidir, çünkü bu öğretmenler çevrimiçi eğitimden gelir elde ederler. Ücretli dersleri tek tek satın alabilir veya premium üyelik ile erişim sağlayabilirsiniz.

Skillshare Web Sitesi için Tıklayınız


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu