BlogOnline Kaynaklar

Üniversitede Hayatınızı Kolaylaştıracak 7 Mobil Uygulama

Üniversite öğrencilerine hazırladığımız blog yazıları ve listeler genellikle ders çalışma, not tutma ve ofis uygulamaları gibi çalışma verimliliğine yönelik uygulamalar! Bu yazımızda biraz farklı bir liste hazırladık, yine üniversite öğrencilerine yönelik ama daha çok sosyal hayatınızı kolaylaştıracak uygulamalar. Keyifli okumalar :)

1. Headspace

Vücut sağlığınızı spor aktiviteleri, sağlıklı beslenme ve egzersizlerle sağlayabilirsiniz. Peki ya beyniniz ve zihniniz? Headspace sloganı aslında uygulamayı özetliyor  ‘gym membership for the mind’ Meditasyon uygulaması olarak nitelendirebileceğimiz Headspace günde 10 dakikanızı ayırarak mesafe kat edebileceğiniz bir mobil uygulama. Tavsiyemiz düzenli kullanmanız ve uygulamada da denildiği gibi uykudan önce bu adımları takip etmeniz!

headspace-meditasyon-uygulama

2. Find my iPhone and Find my Android

Başınıza gelebilecek en talihsiz olaylardan biri telefonunuzu kaybetmek! İçinde bulunan bilgiler, numaralar ve uygulamalar bir nevi eliniz ayağınız. Telefonunuzu kaybetmeniz durumunda bu uygulama GPS teknolojisi ile telefonunuzun yerini sitesinden bildiriyor ve telefonunuzu bulmanızı sağlıyor. Uygulamanın ayarlarında kişisel bilgilerinizi korumanızı sağlayan seçenekler de mevcut. Uygulamanın hem Android hem Ios versiyonu mevcut.

telefonumu-kaybettim

3. Splittable

Üniversiteye gittiniz ve arkadaşlarınızla bir evde veya özel yurtta kalmaya başladınız. Bir yabancı ile aynı evde kalmak ilk başlarda gerçekten zor olabilir, Splittable sayesinde ev ekonomisi için listenizi tutarak ev ekonominizi dengede tutabilirsiniz. Hem kendiniz hem de ev arkadaşlarınız harcamalarını uygulamaya girerek eşit şekilde harcama dağılımı sağlıyor. Arkadaşıma kaç para borcum var veya arkadaşımın bana kaç para borcu var derdinize son buluyor :)

splittable-ev-ekonomisi

4. Companion

Evinize asla yalnız yürümeyin! Companion sloganı itibari ile bile sizi güvende hissettirmeye yetiyor. Üniversitede gençler birçok kez kampüste veya şehir merkezinde gece geç saatlerde evine dönmek zorunda kalabiliyor. Bu noktada güvenlik büyük bir sorun. Companion vereceğiniz komutlarla düştüğünde, kulaklığınız aniden çıktığında veya siz sinyal verdiğinizde nerede olduğunuzu sevdiklerinize bildiriyor. Companion uygulamasını kendinize ve ailenizden birine/arkadaşınıza da kurdurmanız yeterli olacaktır. Acil bir durumda veya güvenlik tehlikesinde gerçekten hayat kurtaracak bir uygulama! Türkiye’de maalesef 155 veya 112 gibi numaralarına direk arama yapamıyorsunuz ancak yurt dışında iseniz 911 ve diğer acil durum telefonları listenizde olacaktır.

companion-guvenlik-uygulama

5. Lecture Capture (iPhone) and LectureRecordings (Android)

Lecture Capture en iyi konferans kayıt ve izleme uygulamalarından biri! Çok sık kullanabileceğiniz bir uygulama değil ama özellikle ses kaydı konusunda sık sık başvurabileceğiniz bir kaynak. Uygulamada maalesef Türkçe dil desteği yok.

lecture-kayit

6. Drunk Mode

Listemizdeki en keyifli ve hayati! uygulamalardan biri :) İçkili bir gecenin sonunda yapabileceğiniz en büyük hatalarınızdan biri eski sevgilinize mesaj atmak veya aramak! Yıllardır platonik aşık olduğunuz en yakın arkadaşınıza ilan-ı aşk etmeniz de olası :) Drunk mode uygulaması bu tehlikelere karşı tam bir önlem! Drunk mode mesaj atabileceğiniz kişileri listeye eklemenizle size tüm gece o kişilerle iletişim kurma imkanını engelliyor :) Sabah kalktığınızda ” Ben ne yaptım ” demek istemiyorsanız Drunk Mode telefonunuzda olmalı!

drunk-mode-application

7. Citymapper

 

Citymapper uygulaması harika bir uygulama ama maalesef Türkiye’de çok işinize yarayabilecek bir uygulama değil! Eğer yurt dışına çıkıyorsanız telefonunuza ilk indirmeniz gereken uygulamalardan. Tüm rotalar, tren seferleri, otobüs seferleri ve uçak rotaları anlık ve doğru bir şekilde size ücretsiz sunuluyor.

citymapper-uygulama

Gökhan Turgut Ünal

Proje Yönetimi Okulu Koordinatörü


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu