Başarı ÖyküleriBlog

Korunmaya İhtiyacı Olan Çocuklara Destek İçin Bisikletle 4 Ülke

Sosyal girişimcilik her yerde dile getirilen ancak canlı örneğini az gördüğümüz bir konsept! Türkiye’de sosyal girişimcilik emekleme durumunda ve bu emeklemeyi ayağa kaldırmaya destek veren bir sosyal girişimci; Fatih Kömürcü! 12 Temmuz Salı günü Koruncuk’lara (Korunmaya Muhtaç Çocuklar) dikkat çekmek için bisiklet ile şehir merkezlerindeki belediyelere bağış ve sosyal medya paylaşım mektubu bırakmak için çıktığı yolda şu ana kadar kat ettiği güzergah ve mesafe 64 günde 6645 Km! Gelin bu güzel hikayeyi Fatih Kömürcü’den dinleyelim :)

Gökhan Turgut Ünal: Öncelikle röportaj talebimizi kabul ettiğin için teşekkürler. Fatih Kömürcü Kimdir ve Koruncuk Vakfı ile Nasıl Tanıştı?

Fatih Kömürcü: Herkese merhaba öncelikle benimle röportaj yaptığınız için teşekkür ederim. Sayenizde yeni insanlara kendimi ve ne yapmaya çalıştığımı anlatabileceğim. Ben 23 yaşında Msgsü Arkeoloji bölümü öğrencisi, sporcu ve sosyal girişimciyim. Zor işleri başarmayı seven bunları yaparken de insanlara yardım etmek isteyen ve asıl amacı Dünya’daki kıtaları bisiklet ile okyanusları ise kürek çekerek geçip 5 yıl 11 gün 12 saat 22 dakika olan kas gücü ile devr-i alem rekorunu kırmak isteyen biriyim. Daha önce Marmara Denizi’ni kürek çekerek geçtim ve Meme Kanseri’ne dikkat çekmek için Gürcistan-Bulgaristan arası 1600 km yürüdüm. Koruncuk Vakfı ile bir arkadaşım sayesinde tanıştım. Bir etkinlikte çocuklarla vakit geçirme şansı da buldum. Daha sonra yeni rotamı bu çocuklara adamaya karar verdim. Koruncuk Vakfı korunmaya muhtaç çocukları özel evlerde anne sevgisiyle büyüten vatana ve millete verimli bir birey olarak yetiştiren çok özel bir vakıf. Ben de onlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Aynı zamanda kendimi bu rekoru kırabilecek mental ve fiziksel seviyeye çıkarıp gerekli sponsor desteğini bulmaya çalışıyorum.

fatih-komurcu

Gökhan Turgut Ünal:  “Korunma İhtiyacında Olan Çocuklara Dikkat Çekmek İçin Bisiklet İle Şehir Merkezlerindeki Belediyelere Bağış Ve Sosyal Medya Paylaşım Mektubu Bırakmak İçin Çadırınızla Tek Başınıza Çıktığınız yolda 64 Günde 6645 Km” bu fikir nasıl ortaya çıktı?

Fatih Kömürcü: Şu an 64. gününde ve 6645 Km pedalladığım bu rota 11000 Km’lik 4 ülkeyi kapsayan (2 ülke daha eklenebilir) bir bisiklet rotası amaç merkez belediyelere bağış ve sosyal medya paylaşım mektubu bırakmak. Mektupta kendi yazdığım ve vakfa bağış yapmalarını ve bizi kendi sosyal medyalarında paylaşmalarını istediğim kişisel bir yazı var. Mektupların kaybolması veya ulaşamaması durumuna karşılık belediyelere resmi isteği mail yolu ile yapıyorum. Bu fikir ne yapabilirim diye uzun bir süre düşündükten sonra bulduğum bir fikir. İnsan gerçekten sevdiği ve istediği bir işle uğraştığında çok üretici olabiliyor. Önemli olan sizin için doğru olan sizi mutlu eden şeyleri bulmak ve onun peşini bırakmamak. Ben öyle yapıyorum.

Gökhan Turgut Ünal: Yolculuğunuz boyunca eminiz çok farklı deneyimleriniz olmuştur. Ne gibi zorluklar ve eğlenceli anlar yaşadınız?

Fatih Kömürcü: Özellikle psikolojik olarak kuvvetli olmanız gereken bu tarz işlerde iyi beslenmeli kaslarınızı da korumalısınız. Benim de en eğlenceli zamanlarım hiç tanımadığım insanların beni evlerine, yemeğe davet etmeleri veya sadece bir kaç motive edici söz söylediği zamanlardır. Tabii 2 kez evlendirilmeye çalışıldığım ya da beni ciddi ciddi işe almak isteyen insanlarla da çok eğlenceli anlar yaşadım. 😊 Bisikletin ıssız bölgelerde çıkardığı sorunlar, özlem, açlık, sıcak havalar veya yağmur ve akşam yatacak yer bulamamak işin can sıkıcı tarafları. Her şeye rağmen asıl hedeflere, çocuklara ve hayallere odaklanmak beni güçlendiriyor ve sorunları çözmemi sağlıyor.

fatih-komurcu

Gökhan Turgut Ünal: Sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine dikkat çekmek için yeni projeleriniz var mı?

Fatih Kömürcü:  Elbette var! Hiç bitmeyecek ki! Sırada henüz açıklamak istemediğim fakat bundan çok daha ciddi bir yardımda bulunabileceğim ve yine korunmaya muhtaç çocuklar için Koruncuk Vakfı adına gerçekleştireceğim bir projem var. Atlas ve Pasifik Okyanusu’nu kürek çekerek geçmek istediğimi zaten biliyorsunuz. 😊 Bir de insanların en çok sorduğu sorulardan biri vakıf veya dernekler sana sponsor oluyor mu? Hayır, asla! Ben istemiyorum bir kere. Onlardan herhangi bir maddi destek almam ve istemem. O zaman yaptığım işin bir anlamı kalmaz.

Gökhan Turgut Ünal: Bu yazıyı okuduktan sonra sizin yerinizde olmak isteyen veya sizinle beraber hareket etmek isteyen birçok kişi olacaktır. Bu projenizde ve yeni projelerinizde sizinle iletişime geçebilirler mi? Nasıl iletişime geçebilirler? Size hangi konularda destek olabilirler?

Fatih Kömürcü: Evet olabilir. Öncelikle bana kimse yazmak için çekinmesin. Her fikre ve projeye açığım. Kendi projelerimi yalnız gerçekleştiriyorum. Fakat onların projelerine destek olurum. Ya da birlikte yeni projeler oluşturabiliriz. Bana destek olmak isteyen insanlar beni sosyal medyada takip ederek daha fazla insana ulaşmamı sağlayabilirler. Geçen Ankara’dan Kaman’a 130 Km’lik bir mesafeyi bisikletle ilk defa kat etmek isteyen biri yazdı. Ona direkt telefon numaramı verdim. Konuştuk ne ihtiyaç ise çözmeye çalıştık. Hızlı çözümler sunmayı ve insanlara hemen yardım etmeyi çok seviyorum. Yok efendim mail at cevap bekle yok. Elimden geldiğince sesli iletişim kurmaya çalışıyorum. Yetişemez isem arkadaşlarıma yönlendiriyor ve peşini bırakmıyorum. İşin sırrı burada eğer birileri yardım bekliyorsa meşgul olamazsınız. Benim vizyonum böyle. Bana ulaşmak isteyen insanlar www.facebook.com/fatihkomurrcu www.instagram.com/fatihkomurrcu adreslerinden bana ulaşabilirler. Hatta instagram hesabımdaki iletişime geç bölümünden beni arayabilir veya kısa mesaj gönderebilirler. Herkese teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Korunmaya muhtaç çocuklara destek olmak için Koruncuk Vakfı’na bağışta bulunabilirsiniz. www.koruncuk.org

Editör Notu: Fatih ile çok keyifli bir röportaj yaptık ve Proje Yönetimi Okulu olarak her zaman yanındayız. Sizin de Fatih’e destek olmak için sponsor bağlantılarınız olursa mutlaka Fatih ile iletişime geçin :)


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu